Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBORDRO YAKTILAR

BORDRO YAKTILAR


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi H. Suat Sadış, “Toplu iş sözleşmesi masasını” bir aldatmaca olarak değerlendiklerini kaydetti.
Köprübaşındaki eylemde basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi H. Suat Sadış, ”Halka yüzde 11’lik ekonomik büyüme masalları anlatan Ak Parti iktidarı, kamu emekçilerinin ücretlerine ise sözde toplu sözleşmeyle ıkına sıkına yüzde 4. Enflasyon farkıyla birlikte ise yüzde 5.69 zam yapmıştır. Bu zam, bırakın yüzde 11’yik büyümeden kamu çalışanlarının pay almasını, enflasyonun 2017 yılında kamu çalışanlarının ücretlerinde yol açtığı erimeyi karşılayacak düzeyde bile değildir” dedi.
Kamu çalışanları, Ak Parti’nin kendi eliyle kurup, kolladığı emek düşman bir yandaş konfederasyon ile hükümet arasında yapılan sözde toplu sözleme görüşmelerinde yıllardır yoksulluğa, açlığa ve ezilmeye mahkûm edildiklerini ifade eden Sadış, “Kamu çalışanları 15 yıldır yüzde 3’lük, 4’lük zamlarda Türkiye tarihinin en büyük emekte sömürüsüyle karşı karşıya bulunmaktadır. İktidara yakın bir kesime, ihalesiz yaptırılan işlerle, “kamu özel işbirliği” adı altında verilen projelerle, imar rantlarıyla ve sayılamayacak birçok yöntemle yüz milyarlarca dolarlık kamu kaynağı sorgusuz sualsiz aktarılırken, çalışanlar yüzde 3’lük yüzde 4’lük zamlarla, emekliler enflasyon oranında zamlarla oyalanmaktadır” dedi. Sadış açıklamasından sonunda, ”Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, kamu çalışanlarına dayatılan sözde “Toplu iş sözleşmesi masasını” bir aldatmaca olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti, emekçilerin sorunlarını ve alınterlerini görmeye, sefalet ücretine mahkum edilen, memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi. Eylemde ayrıca, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri maaş bordolarını yaktılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER