Bor Belediyesi tarafından organize edilen “Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile En-Nezir (S.A.V) söyleşi” programı gerçekleşti.

Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen programda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu izlemeye gelenler adeta salonu doldurup taşırdı.

Hatipoğlu sahne almadan önce kısa bir konuşma yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, “Belediye olarak sosyal belediyecilik hizmetlerine yönelik olarak da çalışmalar yaptıklarını belirterek İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Bor’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Başkan Erat, “Salonda bulunan herkese hoş geldiniz diyorum. Hocamızı hepimiz tanıyorsunuz. Onunla bu salonda bulunarak, onun derin bilgisinden kendine has anlatımıyla yararlanacağız. Bu Akşam Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezimizde gerçekleştirmiş olduğumuz Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile EN-Nezir (S.A.V) söyleşi programına göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden ve alakadan dolayı siz değerli tüm hemşerilerime teşekkür ederken, yoğun ilgiden dolayı salona giremeyip geri dönmek zorunda kalan hemşerilerimden de özür diliyorum. Ayrıca siz kıymetli katılımcılarımız ile birlikte Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Sayın Muhsin Kar Hocama, AK Parti İl Başkanımız Sayın Mahmut Perin’e ve AK Parti Bor İlçe Başkanımız Mustafa Altunbaş’a, Bor İlçe Müftümüz Cafer Kılıç’a programa teşriflerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bor’da En-Nezir İzdihamı….
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu 1 saati aşkın bir süre ile Peygamber Efendimizin (S.A.V) Hayatını anlattığı gecede, salon olanca kalabalığına rağmen sükûnet içinde pür dikkat, Nihat Hatipoğlu’nu dinledi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek kişiliği ve hayatından kesitlerini anlatan Hatipoğlu, vakit namazlarının en azından farzını kılma sözü aldı.

Daha sonra, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Sayın Muhsin Kar, Hatipoğluna günün anısına buket takdim etti.  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Hatipoğlu’na ilçeyi temsilen Borlu Allah Dostu Alimlerinden Ahmet Kuddusi Hz. Divanı hediye etti. Allah şahidiniz olsun hepiniz Allah’a emanet olun diyerek konferans salonundan ayrılarak düğün salonunda bulanan vatandaşları ziyaret ederek onlarla selamlaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Program sonunda sahneye akın eden vatandaşların ellerine tek tek dokunmak için büyük bir gayret gösteren Hatipoğlu bir süre sonra salonda ayrıldı.
Gerçekleşen programa; Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Ömer Halisdemir Üniversite Rektörü Muhsin Kar, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş, Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılıç,İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Örgüt Başkan ve Yöneticileri, kalabalık vatandaşlar katıldılar.
 
Editör: TE Bilişim