İstanbul takımlarının yanı sıra Trabzonspor’la da adı transfer dedikodularına karışan Bursaspor’un yıldızı Burak Kapacak, bu sezon farklı bir görüntü çiziyor. Sakatlık problemi yaşamasına karşın 28 maçın 18’inde forma şansı bulan 20 yaşındaki kanat oyuncusu 7 asist yaparak dikkatleri üstüne çekti.

TAKIMLAR SIRAYA GİRDİ

Oynadığı futbolla göz dolduran ve transfer borsasında adını üst sıralara yazdıran Burak Kapacak için Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın sıraya girdiği Trabzonspor’un da genç oyuncu konusunda nabız yokladığı ifade ediliyor. Kapacak ise Bursaspor’la beraber şampiyonluğa odaklandığını belirtti.ALTINSABA

NSPOR’DAN YETİŞTİ

Burak Kapacak’ın yetiştiği Bursa 1’nci Amatör Ligi 2’nci Grup’ta mücadele eden Altınsabanspor Kulübü’nün Başkanı Fikret Koçanalı, genç oyuncunun kendi döneminden önceki yönetim zamanında 2 takım arkadaşıyla beraber Bursaspor’a 15 milyar lira ve bir takım forma karşılığında gittiğini söyledi.

BONUS OLARAK GÖNDERİLDİ

Geçmiş dönem yönetiminin Hüseyin Karga ve Erdem Ceylan’ın yanında ‘bonus’ olarak Bursaspor’a verilen Burak Kapacak’ın azmi ve çalışkanlığıyla arkadaşlarının önüne geçtiğini hatırlatan Koçanalı, “O süre zarfında görevdeki yöneticilerimiz Burak’ın diğer oyunculara göre yeteneğinin daha az ancak çalışkanlığının üst seviyede olduğunu belirtiyordu. Kumaşı olan bir oyuncu ama o beklentilerin üzerine çıkarak bir başarı öyküsü yazdı. Çalışmayı çok seviyor” ifadelerini kullandı.

AMATÖR SAHADA TEPSİYLE ÇAY TAŞIYOR

Birlikte kapısından girdikleri Bursaspor’da, Hüseyin ve Erdem’den daha az yetenekli olmasına rağmen, azmi ve sabrıyla Burak’ın bugünlere geldiğini açıklayan Altınsabanspor Kulübü Başkanı, “ 16 yaşında Yeşil Beyazlı takıma katılıyor Burak Kapacak. Diğer 2 arkadaşı ‘futbolcu olduk’ havasına girerken o yetinmiyor ve daha çok çalışıyor. Hüseyin ve Erdem, Amatör Süper Lig’e döndü ama Burak Kapacak takımının yıldızı oldu. Karakteri düzgün, amatörden kopmadı, Atıcılar Sahası’nda kış ayında elinde tepsiyle 10-15 kişiye çay taşıyor. Kibri yok, tevazuu çok” açıklamasını yaptı.

12 YAŞINDA SÜPER LİG’İN RADARINDA

Bursa’da çok sayıda Burak Kapacak’lar bulunduğuna işaret eden Fikret Koçanalı, Bursaspor Kulübü’nün şehirdeki amatör kulüplerle daha sıkı diyalog kurması gerektiğini vurgularken, “ Biz Bursa amatör spor kulüpleri olarak sporcularımızın ilk önce Bursaspor’da oynamasını arzu ederiz. Geçtiğimiz hafta 12 yaşındaki futbolcumuzu Konyaspor transfer etmek istedi. Ailesine de Konya’ya davet ederek tüm masraflarını karşılamayı da teklif ederken, bir de yetiştirme bedeli önerdiler. Ayrıca Altınordu da aynı futbolcuyu takibe aldı. Biz ise tercihimizin Bursaspor olduğunu açıkladık. Yeşil Beyazlı yöneticiler, bizleri ziyaret etsin, çay ya da kahvemizi içsin. İstişare yapalım, burnu büyüklük yapmasınlar. Biz şehrimizin yani hepimizin takımı olan Bursaspor’dan bir beklenti içinde değiliz yeter ki amatör kulüplere kapılarını kapatmasınlar aksine daha çok açsınlar” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi