Yaşam

Bolu'da kuzenler arasında arazi kavgası: 4 kişi ölü, 5 yaralı

Bolu Valisi Aydın Baruş,"Vahşet diyebileceğimiz acı bir olay" açıklamasında bulundu

25 Şubat 2018 01:49

Bolu’nun Seben ilçesine bağlı Çeltikdere köyünde amca çocukları arasında arazi anlaşması nedeniyle çıkan kavgada, O.B.'nin tüfekle ateş ettiği 4 kişi öldü, 2’si ağır 5 kişi ağır yaralandı.

5 kişi tedavi altında

Olay, saat 16.00 sıralarında, Seben'in Çeltikdere köyünde meydana geldi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, amca çocukları olan Ayhan ve Zeki Büyüktopaç arasında 2 evin ortasında bulunan odunluk nedeniyle uzun zamandır devam eden husumet yeniden alevlendi. İddiaya göre 2 aile arasında kavga çıktı. Kavgada Zeki Büyüktopaç'ın oğlu Onur Büyüktopaç yanında getirdiği tüfek ile ateş açtı. Açılan ateş nedeniyle Ayhan Büyüktopaç ile eşi Emine, kız kardeşi Zekiye ve oğlu Taşkın Büyüktopaç ölürken, yeğeni Soner Büyüktopaç ise ağır yaralandı. Ayrıca kavgaya karışan dede Mehmet Büyüktopaç ile oğlu Zeki ve torunları Onur, Hatice ile Mustafa da kavga sırasında aldıkları sopa darbeleri ile yaralandı. Onur Büyüktopaç gözaltına alınırken, Bolu'daki hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Yaralılardan yalnızca Soner Büyüktopaç'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, diğer yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Seben Kaymakamı İdil Özdemir köye gelerek yaşanan katliamla ilgili bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bolu Valisi’nden açıklama

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman ve İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik köye gelerek incelemelerde bulundu. Vali Baruş, olayda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini 5 kişinin de yaralandığını açıklayarak, "Maalesef üzücü bir olay yaşadık. Silahlı kavgada 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayın 2 aile arasındaki arazi tartışması yüzünden kaynaklandığını düşünüyoruz. Şu anda hastanede 5 yaralı var. Bunlardan bir tanesi silahla yaralanmış, diğerlerinde ise hayati tehlike yok. İlimizde hiç beklemediğimiz bir olay. Vahşet diyebileceğimiz acı bir olay. Seben ilçemizin tarihi boyunca şahit olmadığı bir olay. Meseleleri konuşarak halletmek varken, bu tür şiddet olaylarına başvurmak insanlık dışı bir durum. Olay tüm boyutları ile soruşturuluyor" dedi.(DHA)