Bolu’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kafeler, 75 gün sonra açılış hazırlıklarına başladı. 1 Haziran itibarıyla açılmaya hazırlanan Ayı Kafe’nin İşletmeci Çetin Ataş, alınan kararlar doğrultusunda tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan itibaren kapanan ve 1 Haziran itibari ile tekrar müşterilerine kapılarını açacak olan kafelerde açılış hazırlıkları başladı.

Yaklaşık 75 gün sonra müşterilerine kapılarını açacak olan kafelerde, personeller sabah erken saatlerden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Korona virüs tedbirleri için de hazırlık yapılan kafelerde; menü, çatal, bıçak, bardak gibi müşterilerin kullanacağı tek kullanımlık ürünler temin edildi.

Kafelerde, sosyal mesafeye uygun oturma düzeni için çalışmalar yapıldı. Maskesiz gelen müşterilerin kafelere alınmayacağı belirtilirken, girişlerde de ateş ölçer cihazı bulundurulacak.

İşletme içerisinde birçok noktada dezenfektan bulundurulacak. Hesap ödeme işleminde, kasa önündeki birikmelerin engellenmesi amacıyla hesaplar, masalara götürülecek.

MASALAR VE SANDALYELER ARASINA ÇİZGİLER ÇEKİLDİ

Bolu’da faaliyet gösteren Ayı Kafe’de ise masalar ve sandalyeler arasına çizgiler çekilerek sosyal mesafe kuralı uygulanıyor. Ayrıca, kafedeki her masada dezenfektan bulunuyor.

“HER MASADA DEZENFEKTAN BULUNDURUYORUZ”

Ayı Kafe İşletmecisi Çetin Ataş, yaptığı açıklamada, gerekli tedbirler alınarak açılışa hazır olduklarını ifade etti: “75 gün sonra, Allah’ın izniyle açılıyoruz. Gerekli tedbirleri aldık. Kafe girişine dezenfektan standımızı koyduk. Girişlerde ateş ölçeceğiz, maskesiz kimse alınmayacak. Sosyal mesafe korunacak. Masa düzenimizi 1,5 metre, sandalyeler ise arası 60 cm kuralına göre ayarladık. Her masada dezenfektan bulunduruyoruz. Kasada, hesap ödemelerdeki birikmelerin önüne geçmek amacıyla, müşterilerden masalarında POS ile ödeme alacağız. Kasa önündeki birikmeleri de önlemiş olacağız. Allah’ın izniyle 1 Haziran itibarıyla, devletimizin belirlediği kurallar çerçevesinde, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ‘bismillah” diyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim