• resmi ilanlar

Bolu Kirazı Neden Olmasın?

19/06/2018 11:00

Vakıfgeçitveren Köyü'ndeki 0900 kiraz bahçesinde incelemelerde bulunan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat “Kirazın kalitelisi yükseklerde yetişendir ki ilimiz de sahip olduğu rakım değerleri ile buna elverişli bir ortam sunmaktadır. Düşünsenize Bolu kirazı neden olmasın? Olur hem de çok güzel olur” dedi

 

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Altıntaş ve Ziraat Mühendisleri Ayşe Ekdioğlu ve Ali Demirer eşliğinde Vakıfgeçitveren Köyü’nde bulunan Fevzi Özçelik’e ait 0900 kiraz bahçesinde incelemelerde bulundu.

 

Kiraz bahçesinde hastalık ve zararlılarla ilgili tavsiyeler verilirken, bunun yanında tavsiyede bulunabilmek amacı ile toprak numunesi alımı gerçekleştirildi. Ayrıca üzerinde durulması gereken en önemli konu olan son ilaçlama ve hasat arasındaki süreye dikkat edilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü İzzet Murat;  “Elma dışında İlimizde meyvecilik pek yapılmıyor olması, elverişli olmadığı anlamı taşımamaktadır. Fevzi beyin kirazları bunun en büyük ispatıdır. Kendisini bu başarılı girişiminden dolayı kutlarım. İlimiz bölgesel farklılık gösteren iklim koşulları ile aslında meyveciliğe uygun bir ortam sunuyor. Kirazın kalitelisi yükseklerde yetişendir ki ilimizde sahip olduğu rakım değerleri ile buna elverişli bir ortam sunmaktadır. Düşünsenize Bolu kirazı neden olmasın? Olur hem de çok güzel olur. Talep gelmesi durumunda araştırma yapılabilir, fidan temini, destekleme vb. konularda bize düşeni yapmak birinci görevimiz. Yeter ki üretelim, üretmek isteyelim” dedi.

0900 Ziraat Kiraz çeşidinin Bolu’da verimli bir şekilde yetişiyor olması, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan meyvecilik projelerine ışık tutması açısından önem arz ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • Rifat  (21.06.2018 07:50:31)

    Olmaz çünkü Boluda yaz ayı yok.Güneş görmüyorki kiraz tatlansın.

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: