Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında Iğdır’dan Bolu’ya gelecek olan öğrenciler ağırlanacak. Proje kapsamında 21 ildeki 15 yaş altı 50 bin öğrenci Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret edecek. Proje ile ilgili Bolu Valiliği’nde Vali Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen toplantıda, organizasyonların düzenlenmesi, konaklama, yemek, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin sağlanması, sosyal, kültürel faaliyetler, tarihi ve doğal alanların misafirlere gezdirilmesi konuları masaya yatırıldı.

Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında Bolu Iğdır ilinden gelecek misafirlerini ağırlayacak.

Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamında Bolu ve Eskişehir Iğdır ilinden gelecek toplamda 750 öğrenciyi ağırlayacak. Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında Valilik toplantı salonunda "Biz Anadolu’yuz Projesi" yürütme kurulu oluşturuldu.

Toplantıda, karşılama organizasyonlarının düzenlenmesi, konaklama, yemek, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin sağlanması, sosyal, kültürel faaliyetler, tarihi ve doğal alanların misafirlere gezdirilmesi konuları görüşüldü.

Vali Baruş, Bolu’ya Iğdır’dan konuk öğrencilerin geleceğini ifade ederek, “Bu çerçevede de ilimizde bu çocuklarımızın özellikle gönüllü aileler yanında ağırlanarak hem kültürel dayanışmanın, toplumsal dayanışmanın sağlanması hem de onların daha önce görmediği zenginlikleri kültürleri onlara tanıtmak işlevlerini yerine getireceğiz. Bu çerçevede de ilimiz düzeyinde yapabileceğimiz diğer faaliyetleri de bu toplantıda sözlerin de görüşlerine başvurarak uygulayacağız. Sizlerin görüşleri hem proje geneliyle ilgili hem de ilimizde yapabileceklerimiz hakkında düşüncelerini ifade ederseniz memnun oluruz.  Biz üç ilin Valiliği olarak bu planlamayı yapacağız. Yapılacak planlama dâhilinde de misafirperverliğimizi sergileyeceğiz. Ümit ediyorum ki proje ilimizde başarılı bir şekilde uygulanır. Bizde bu sayede toplumsal bütünlüğümüze çok değerli katkılar sunarız. Bolu Halkı zaten tarihinden beri toplumsal bütünlüğe katkılar sağlamış bir insan yapısına sahip. Bolu insanının da bu misafirperverliği göstereceğinden hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Toplantıya, Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlık yaparken, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, kurum müdürleri ve günlük yayın yapan yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilisim