Bolu Adalet Sarayı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve KOVİD-19 Bilimsel Danışma Kurulu’nun görüş ve önerileri doğrultusunda normalleşme sürecindeki tüm tedbirleri alarak yargısal faaliyetlerine başladı. İşi olmayan, maske takmayan artık adliyeye giremeyecek. Adliyeye girişte ateş ölçülecek ve yargısal faaliyetlerde sosyal mesafe kuralına uyulacak. Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman sosyal medya hesabı twitter’dan paylaşımda bulunarak; “Adalet Bakanlığımız ile Hakimler ve Savcılar Kurulumuzun aldığı tedbirler çerçevesinde Bolu Adliyesi “yeni normale” hazır. Maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım, adalet için uzlaşalım” dedi

Haber: Aslı Akış

Bilindiği üzere dünyada ve ülkemizde yayılan korona virüs salgını sonrası Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Sağlık Bakanlığı ile Bilimsel Danışma Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda acil ve tutuklu işler dışında bir kısım adli işlemlere ara verilmesine karar vermiş, yasalarda öngörülen sürelerin 15 Haziran 2020 tarihine kadar durması kararlaştırılmış ve adliyelerde uzaktan/esnek/nöbet usulü çalışma düzenine geçilmişti.

“YENİ NORMALE DÖNÜŞ HAZIRLIKLARI YAPILDI”

Salgınla mücadelede gelinen noktada tüm alanlarda olduğu gibi adalet hizmetlerinin yerine getirilmesinde de aşamalı olarak normale geçiş planlandı. Bolu Adliyesi de korona virüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Adalet Bakanlığı ve HSK’nın aldığı tüm tedbirleri uygulayarak “yeni normale” dönüş hazırlıklarını yaptı.

ADLİYEYE GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇÜLECEK

Adalet Bakanlığının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme sürecinde alınacak tedbirlere ilişkin hazırladığı “Adalet Hizmetlerinde Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu”na göre, maskesi olmayan artık adliyeye giremeyecek, hakimler, savcılar, avukatlar ve çalışanlar maske takacak, duruşmalarda sosyal mesafe kuralına uyulacak. Kovid-19 sonrası normalleşme sürecinde Bolu Adliyesinde giriş kapılarında ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler içeri alınmayacak, bu durumda olanlar sağlık kurumlarına yönlendirilecek.

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULACAK

Bolu Adliyesinde bekleme alanlarındaki koltuklar arasında boşluk bırakılarak oturulması teminen uyarıcı yazılar yazıldı. Ön bürolar, danışma masaları, icra işlemleri için bekleme yerlerinde sosyal mesafeyi korumaya yönelik sosyal mesafe yer etiketleri ve uyarıcı zemin stickerleri yapıştırıldı. Adliyeye gelen iş sahiplerinin görebileceği alanlara korona virüs uyarı afişleri asıldı, asansör önlerine, bina giriş ve duruşma kapılarına el antiseptikleri ve kolonyalar yerleştirildi. İş sahiplerinin kalemlerdeki personelle fiziki temasını engelleyen ayaklı şerit bariyerler konuldu ve bekleme alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı belirlendi.

Öte yandan rutin aralıklarla adliyenin dezenfektasyonu ve günlük temizliğine devam edilecek.

TÜM DURUŞMALAR VE DURDURULAN TÜM SÜRELER 16 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

1 Haziran 2020 tarihinde normal mesai düzenine geçildi.16 Haziran 2020 tarihinde ise duruşma ve keşifler yapılmaya, duran süreler işlemeye başlayacak.

 

Editör: TE Bilisim