HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya İlçesi merkezine 25 km uzaklıkta yer alan ve yerel basında ‘’Dipsizgöl’’ Tosya Belediyesine Devri gerçekleşti haberi sonrası Orman Su İşleri Bakanlığı 10.Bölge Müdürlüğü açıklamada bulundu.

Orman Su İşleri Bakanlığı 10.Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Tosya Dipsizgöl tabiat parkının yapılan proje ve talep doğrultusunda Tosya Belediyesine teslim edilmesi çalışmalarında sona gelindiğini fakat bakanlık tarafından onaylandı kararı çıktı haberinin asılsız olduğu söylendi.

Konu hakkında T.C Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Sinop Bölge Müdürü Hasan Subaşı ve Kastamonu Şube Müdür Vekili Yalçın Uyanık www.tosyahaberleri.com haber sitesine yaptıkları açıklamada ‘’ Dipsizgöl Tabiat Parkının Tosya Belediyesine devri konusunda resmi bir kararın  Bölge Müdürlüğüne ve İl Müdürlüğüne gelmedi. Bakanlığımız konu hakkında çalışmalarını devam ettirdiğini ve sürecin devam ettiğini ifade etmek isteriz. Konu hakkında Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’i arayarak şu an için resmi bir kararın olmadığını ileteceğiz’’ dediler.

Editör: TE Bilisim