Bölge Müdürü Celal Tokalak, MEGA Projeleri Anlattı

2017-02-20 07:21:23

 Bölge Müdürü Celal Tokalak, MEGA Projeleri Anlattı

26. DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak ilimizde devam eden DSİ projeleri hakkında bilgi verdi.

İlimizde bulunan 26. DSİ Bölge Müdürlüğüne atanan Celal Tokalak ilimize kısa sürede uyum sağlayarak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tokalak basın mensuplarına ilimizde devam eden projeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mega Projelerin Şehri Artvin

26. DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde 26 tane bölgemiz var. Bu 26 bölge içinde ilimiz Artvin ilk 5’e girer her zaman. İşlerin boyutu açısından, mega projeler burada üretilip sonucunda yapılıyor. Tabi yerel halka bu zaman zarfında şantiye ortamı yaşattığımız içinde bazı zorluklar yaşattığımızı biliyorum. Bunlar artıların olduğu kadar eksilerin olduğu durumlardır.”

Barajlar Tamamlandığında 2,5 Milyar TL Ekonomiye Katkısı olacak

Tokalak, “Bölge sınırları içerisindeki bu 5 barajın tamamlandığında 2 buçuk Milyar TL yılda ülke ekonomisine katkısı olacaktır. Bu da DSI bütçesini yılda 15 Milyar gibi düşünürseniz burası 6’da, 1 gibi ekonomiye kazanım sağlamış oluyor” ifadelerine yer verdi.

Bu Yıl Taşkın Korumalara Ağırlık Verdik

Bizler bu çalışmalar neticesinde yerel halk için ne yapabiliriz anlayışıyla çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz diyen Tokalak,  “Bu sene daha da yoğun bir şekilde ağırlık vereceğiz. Küçük su işi dediğimiz taşkın korumalardır, küçük göletlerdir, küçük sulamalardır gibi yöreye artı katkımız ne olacak gibi düşüncelerle ilerliyoruz” dedi.

Artvin Halkını Zor Durumlara Soktuk Gönül Almak İçin Çalışmalarımız Sürecek

Bölge müdürü Tokalak,”DSİ aslında ne yapar, taşkın koruma yapar. Bunu da bir tarım arazisi varsa bir konut varsa. Bakanın vizyonundan dolayı biz bu tür tesislerimizi yapmaya başladık. Çoruh Park gibi.  Biz DSİ olarak burada büyük projeler yapıyoruz. Halkı zor duruma sokuyoruz. Bu bir gönül almadır. Gönül almak için yapıyoruz.  Ülke olarak bir katkısı varsa Artvin’in ülkemize, biz de buralara toplumu rahat ettirecek tesisler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ERG Alanı EÜAŞ’a Devredilecek

ERG’ın terk ettiği alan hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Celal Tokalak, alanın  EÜAŞ bölge müdürü yapılması koşuluyla EÜAŞ’a devredileceğini ifade etti.

Tokalak, “ alanla ilgili yazışmalar yapıldı. Fakat birden fazla parsel olduğu için ve bide tahsisli alan olduğu için. Gereken yasal düzenlemenin ardından buraya EÜAŞ’a devredileceğini ifade etti.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com