KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Bölge halkı terörle anılmayı hak etmiyor!

Sözen, “35 yıldır terör, şiddet, kan ve göz yaşı ile anılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi dün olduğu gibi bugünde terörle ve teröristle anılmayı asla hak etmiyor.”

Bölge halkı terörle anılmayı hak etmiyor!
23 OCAK 2017 PAZARTESİ 23:11
0
1602
0
AA aa

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin terörle anılmayı asla hak etmediğini söyledi.

Türkiye'nin kalkınmasını gelişmesini istemeyen emperyalist güçlerin, terör örgütlerini taşeron olarak kullandığını belirten Sözen, “Doğu ve Güneydoğuda terör örgütlerinin baskısı ile 35 yıldır insanlar tarım ve hayvancılıktan uzaklaştırılmış, köylerden kentlere göçe zorlanmışlardır. Köylerden kentlere gelen insanların geliri azalmış, insanlar gündelikçi olarak çalışıp günlük geçinmenin derdine düşmüşlerdir. Maddi durumu iyi olanlar batıya göç etmiş, maddi durumu kötü olanlar kaderleriyle baş başa kalmışlardır. Sadece ekonomik hayat değil insanlarımız sosyal, kültürel, spor ve sanat aktivitelerden uzak kalmışlardır. İnsanlarımız adeta yarı açık bir cezaevi hayatını yaşamaya başlamışlar.” dedi.

Bölgedeki illerin kendilerine has kültürlerinin olduğunu ve terör yüzünden tanıtılamadığını vurgulayan Sözen, şunları kaydetti: “Yıllarca terörle ve teröristle anılan Hakkâri, Van, Şırnak, Bitlis, Muş Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Ağrı, Tunceli ve diğer illerimizin birçok doğal güzelliği, kendilerine has yerel ürünleri, yemek kültürleri ve tarihi mekânları vardır.”

BÖLGE KÜLTÜRÜYLE ANILMALI

Terörün olmadığı bir ortamda bölgedeki turist sayısının artacağını vurgulayan Sözen, “Van'ın büyük bir denizi andıran Van gölü ile, güzelliği ile insanları cezbeden Van kedisi ile anılmaması, Muş'un Lalesi ile anılmaması, Bingöl'ün dünyanın en güzel tadı olan balı ve kavurması ve Haserek Kayak merkezi ile anılmaması, Diyarbakır'ın tarihi surları, camileri, hanları, hamamları, hevsel bahçeleri ve Çermik Kaplıcaları ile anılmaması, Siirt'in fıstığı, Pervari balı ve keçi yününden yapılmış el dokuması kilimleri ile anılmaması, Bitlis'in cevizi, pestili ile anılmaması, Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki tarihi zenginliği, petrolü ve rafinerisi ile anılmaması, Hakkari'nin dağlarında akan pırıl pırıl şelaleleri , dağlarındaki binlerce şifalı bitkisi ve sınır ticareti ve bölgede tek olması bakımından önem taşıyan Hakkari Bayan Futbol takımı ile anılmaması , Şırnak'ın Nuh'un gemisi , Cizre'deki tarihi , Habur sınır kapısı , kömür işletmeleri ile anılmaması , Mardin'in tarihi çarşıları , dini mabetleri , zengin tarihi eserleri , el işlemeleri , dokumaları ,farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması ile anılmaması , Tunceli'nin Munzur çayı ve Munzur festivali , dağlarındaki eşsiz doğal güzellikleri , Pertek ilçesindeki feribot seferleri , Çemişgezek ilçesindeki mağaraları ile anılmaması terörle ve teröristlerle anılması bölgeye ve Türkiye'ye yapıla bilecek en büyük kötülüktür. Bölge insanının ekonomik sosyal ve kültürel anlamda geri kalması terörün istediği ve maalesef becerdiği bir husustur.” dedi.

Bölgenin kalkınması terörle ve teröristle anılmaması için özellikle 15 Temmuz'dan sonra bölgede çok ciddi adımlar atıldığını kaydeden Sözen, şunları söyledi: “Bir taraftan bölgede terör varlığının sona erdirilmesi için bölgeye atanan yerli ve milli komutanların göstermiş olduğu başarılar ile terör örgütlerine ciddi darbeler vurulurken, diğer taraftan bölgeye has teşvik paketlerinin açıklanması, bölge halkının kendini güvende hissedecekleri güvenlik önlemlerinin alınması, yıllardır vatandaşın kaynaklarını teröre hizmet olarak sunan belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerine yeniden görevlendirme yapılması bölgeye yeni bir canlılık getirmiş ve halkın devlete olan güvenini artırmıştır.

Bu canlılığın sonuçlarını bölgede birçok alanda görmeye başladık. Sadece ekonomik canlılık değil, kendisini huzur ve güven ortamında görmeye başlayan halkımız spor ve kültürel aktivitelere de zaman ayırmaya başlaması oldukça önemlidir. Yıllarca terörle anılan ve halkın toplu alanlara gitmeye çekindiği Hakkâri ilimiz bölgeye atanan yerli düşüncenin Temsilcisi olan başarılı komutanların, mülki idare amirlerinin büyük desteği ile yaptığı başarılı operasyonlarla Hakkâri'de PKK Terör örgütünün beli kırılmış, halkımızın devlete olan güveni artmıştır.” dedi.

Sözen, “Yıllardır spor müsabakalarının güvenlik gerekçesiyle oynatılmadığı Hakkari ilimizde bugünlerde oynanan spor müsabakalarında binlerce vatandaşın kendi takımlarını desteklemeye gelmesi, Hakkari Valisi, Jandarma Alay Komutanı, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı, ilde görev yapan hâkim ve savcıların hep beraber boyunlarına Hakkari futbol takımının atkısını ve kaşkolunu takarak Hakkari spor maçlarına gitmesi, maçlarda taraftarla ile bütünleşmesi, maça gelen taraftarların Hakkari Valisine hitaben ‘Hakkari Seninle gurur duyuyor' şeklinde slogan atması bölgede özlenen tablonun en güzel örneklerindendir. Bölge vatandaşları olarak bu güzel tablolara uzun yıllardır hasret kalmıştık. Devletin milletle kaynaşması adına bu güzel örneklerin kısa sürede bütün bölgeye hâkim olacağına olan inancımız tamdır. Bölgenin bir daha terörle ve teröristle anılmaması için terörle mücadeledeki kararlılık devam etmeli, hem devlet hem millet üzerine düşeni fazlasıyla yapmalıdır. Devletimiz halkın huzur ve refahını sağlamaya yönelik adımlar atarken diğer taraftan ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda atması gereken adımları da süratli bir şekilde atmalıdır.” ifadelerini kullandı. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın