DOLAR 32,5889 % 0.35
EURO 34,7978 % 0.17
GRAM ALTIN 2.499,76 % 0,61
ÇEYREK A. 4.087,10 % 0,61
BITCOIN 2.112.218 4.904
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Google News

BÖLGE HALKI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Son Güncelleme :

19 Ağustos 2019 - 13:22

/ 1.030 views kez okundu.
reklam
BÖLGE HALKI ÇÖZÜM BEKLİYOR
reklam

Vasgirt Deresi projesi kapsamında, Ulalar girişine yapılan rekreasyon alanının tekrardan kazandırılması için bölge halkı çözüm bekliyor.

Ulalar girişinde ana yol üzerinde bulunan köprüden (Sivas Yolu) başlayarak, Ulalar Belediye Mezbahanesine kadar devam eden Vasgirt Deresi Peyzaj düzenlemesi projesi, Ulalar halkına hizmet için açılmıştı.

Onaylı imar planına uygun olarak Rekreasyon alanı olarak düzenlenen 2400 m uzunluğundaki alanın 1010 m’ lik kısmı 1. etap olarak 2013 yılında yapımına başlanarak 2014 yılı başlarında da tamamlanarak hizmete açılmıştı.

Proje kapsamında Süs havuzu, amfi tiyatro alanı, voleybol ve basketbol sahaları, kamelyalar, çocuk oyun grupları, oturma alanları, spor aletleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, tüm alanın aydınlatması, ağaçlandırılması ve çim işleri gibi bölgeye değer katan, bölge halkına, özellikle gençlere ve çocuklara etkinlik imkanı sunarak, kötü alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçilmesi planlanmıştır. Bölge halkına sağlıklı yaşam imkanı sunan proje Erzincan’da örnek olarak gösterilen ve benzer projeler için ilham kaynağı olmuştur.

Bölge halkı tarafından 2014 yılından bu yana var olan projenin devamının (mezbahaneye kadar olan kısmını) 2. etap olarak tamamlanması beklenmekteydi. Ancak projenin devam ettirilmesi gündeme getirilmemiş, park alanının için kümesler konularak halkın kullanımı engellenmiştir. Daha sonra ise 1. Etap kapsamında yapılan alanlar da sökülerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

Bölge halkı şu anda çocukların oyun alanı, spor alanları, bölge halkının aktivite alanı olan projenin 2013 yılında planlanmış olan hali ile hizmete açılmasını bekliyor.

Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.