Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Eylül 2020

Boğaz Köprüsü'nde araç çekmek yasak!

VATANDAŞLAR, eski adıyla Boğaz Köprüsü, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki bir uygulamadan rahatsız. Aynı uygulamadan çekici hizmeti veren kuruluşlar da şikayetçi. Diyelim ki, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçeceksiniz. Tam köprünün girişinde veya köprüylü yakın otoyolda aracınız arıza yaptı. Çekici çağırdınız. Çekici, aracınızı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Avrupa yakasına götüremeyeceğini söylüyor.

ÇEKİCİLER BU KÖPRÜDEN GEÇEMİYOR

Peki bu durumda ne yapmanız gerekiyor. Aracınız orada mı kalacak!. Bu araç bir şekilde temirciye gitmesi gerekiyor. Çözüm nedir peki... Çözüm, saçma sapan uygulamaya konulan emre muhalif ederek, çekicinin cezayı göze alarak geri geri giderek, bir önceki kavşaktan ters giriş yaparak, 2. köprüye gitmesi. Bir çok çekici sahibi bu yüzden çok ceza ödediklmerini ama vatandaşı da mağdur etmediklerini söylüyor.

DÜNYANIN EN SAÇMA KURULU

Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul UKOME kararlarına göre 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden, kamyon sınıfına giren çekiciler, arıza yapan aracı çekemiyormuş. Çekerlerse inanılmaz ceza kesiliyormuş. 2. köprüden yani FSM'dan geçmeleri gerekiyormuş. Bu kuralı duyunca aklım tepemden çıktı.

İnanılır gibi değil.Dünyanın en saçma kuralı. Diyelim ki, aracınız tam da köprünün giriş noktasında arıza yaptı. Ne olacak peki... O araç Avrupa yakasına veya Anadolu yakasına nasıl geçecek? Çekici gelip, o aracı oradan alıp geri geri gidip, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden mi geçirecek?

ÇEKİCİLERE AYRICALIK TANINMALI

Evet öyle yapacak. Çünkü Karayolları Genel Müdürlüğü ve UKOME kararlarına göre "Kamyonlar 15 Temmuz Köprüsünden geçemez" kuralı var. Yani aracınızı çekecek araç da bir kamyon olduğu için, siz köprü girişinde arıza yapan aracınızı çekici kamyonuyla bu köprüden Avrupa'ya ve Anadolu'ya geçiremezsiniz? Bu durumda, ya ters yönde giderek ve cezayı göze alarak aracınızı çektireceksiniz, ya da gece geç saati bekleyip trafik polislerinin olmadığı bir vakitte yine çekici geri geri giderek, yukarıdaki kavşaktan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine dönüş yapacak. İyi güzel de diyelim ki öğle vakti oldu arıza, gece yarısına kadar o araç orada mı kalacak? Trafik polisi buna nasıl çözüm bulacak peki?

LÜTFEN BU SORUNU ÇÖZÜN

Buradan sayın bakanlarımıza ve sayın yetkililerimize sesleniyorum. Böyle bir uygulamadan haberiniz var mı? Yoksa işte sizi ben haberdar ediyorum. 15 Temmuz Köprüsü'ndeki "çekici geçemez" kuralını lütfen kaldırın. Vatandaş ve çekiciler dahaf fazla mağdur olmasın.