BMW 10 milyar euroluk pil siparişi verdi

BMW 10 milyar euroluk pil siparişi verdi
© 
By Faruk Can
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Şirketten yapılan açıklamada Çinli Comtemporary Amperex Technology (CATL) şirketinde 2018 yılında verilen 4 milyar euroluk siparişin 7,3 milyar euroya çıkarıldığı ayrıca Samsung SDI ile de 2,9 milyar euroluk tedarik anlaşması imzalandığı belirtildi

REKLAM

Alman otomotive devi Çin'den 10 milyar euroluk pil siparişi verdiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada Çinli Comtemporary Amperex Technology (CATL) şirketinde 2018 yılında verilen 4 milyar euroluk siparişin 7,3 milyar euroya çıkarıldığı ayrıca Samsung SDI ile de 2,9 milyar euroluk tedarik anlaşması imzalandığı belirtildi.

CATL ile yapılan tedarik sözleşmesi 2020 ila 2031 yıllarını kapsarken Samsung SDI'den 2021 ve 2031 yılları arasında pil tedariği yapılacak.

Alman üretici Avustralya ve Fas'tan satın alacağı pil üretimi için gerekli olan kobalt madenini CATL ile Samsung SDI'ye verecek.

BMW 2023 yılı itibariyle 25 elektrikli piyasaya sürmüş olmayı hedefliyor. Bu modellerin yarısında fazlası tamamen elektrikli olacak. Şirket 2019 ve 2021 yılları arasında da elektrikli araç satışlarını iki katına çıkaracağını tahmin ediyor.

Avrupalı otomobil üreticileri elektrikle çalışan araçları karbon emisyonunu azaltmaya yönelik önemli bir adım olarak görüyor ve üretim bantlarını geleneksel içten yanmalı motorlu araçlardan elektrikli araçlara kayacak şekilde çalışmalar yürütüyor.

Ek kaynaklar • Reuters

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Toyota'dan hidrojen yakıt hücreli otomobil: Mirai

Honda 2022 yılından itibaren Avrupa'da sadece elektrikli araç satacak

Münih Otomobil Fuarı başlıyor: Avrupa elektrikli araç üretiminde Çin ile rekabet edebilir mi?