“Dünyada artık Türkiye modeli diye bir gerçek var "

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, BM Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Mohammed Al Meraikhi ile biraraya geldi. Al Meraikhi, “BM’nin insani yardımlar konusunda bir standardı var. Ancak Türkiye’de gördüm ki, bu standartların çok çok üzerinde işler yapılıyor. Dünyada artık Türkiye Modeli diye bir gerçek var” dedi.

BM’nin Kuveytli Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Mohammed Al Meraikhi, Türkiye’deki temasları çerçevesinde Kahramanmaraş Barınma Merkezi’ni ziyaret etti. Bazı ailelerin evlerini ziyaret eden Al Meraikhi, ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’la görüştü.

Meraikhi, bu görüşmede yaptığı açıklamada, “Burası dünyada gördüğüm en iyi kamp. Bunu Sayın Genel Sekreter’e de rapor edeceğim. Gördüklerimden çok etkilendim. İnsani yardımda BM’nin bazı standartları var. Şimdi bir de Türkiye Standartları oluştu. Artık BM, Türkiye Standartlarına ulaşmak zorunda. Bundan sonra gideceğim her yerde Türkiye Modelini anlatacağım” diye konuştu.

Al Meraikhi, Körfez Ülkeleri, STK’lar ve BM nezdinde Türkiye’nin en büyük savunucusu ve destekçisi olacağını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, görüşmede BM Genel Sekreter Yardımcısına Türkiye’nin Suriye krizinin başlamasından bu yana yaptıklarını anlattı. Kaynak, Al Meraikhi aracılığıyla BM Genel Sekreteri AntonioGuterres’i, 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstannbul’da gerçekleştirilecek Dünya Göç Zirvesine davet etti.

Kaynak-Al Mohammed görüşmesi bu açıklamaların ardından yaklaşık 1 saat basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi