BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de bir ay 'insani ateşkes' kararı aldı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Suriye'de bir ay "insani ateşkes" kararı aldı. BMGK'nın ateşkes kararı 72 saat içinde başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerinin, oylamanın birçok kez ertelenmesinin ardından bugün Suriye’de en az 30 gün sürecek 'insani ateşkes' tasarısını oy birliğiyle kabul ettikleri bildirildi. BMGK'nın ateşkes kararı 72 saat içinde başlayacak.

Suriye'de milyonlarca kişiye insanı yardımların ulaştırılmasına ve hasta ya da yaralıların tahliye edilmesine olanak tanımak için 30 günlüğüne ateşkes çağrısını içeren tasarı New York'ta, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Tasarıya Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ile veto hakkı bulunan Rusya da 'evet' oyu verdi.

Güvenlik Konseyi şubat ayı dönem başkanlığını yürüten Kuveyt ile İsveç tarafından konseye sunulan, tasarı Suriye'ye insani yardımların 'güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir' ulaştırılabilmesi ve özellikle Doğu Guta'daki ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için tüm taraflardan 'gecikmeden' çatışmaları en az bir ay ertelemeleri talep edildi. (HABER MERKEZİ/DHA)

Etiketler Suriye ateşkes BM karar