BM'den, ''İtiraz edeni susturun'' çağrısı!

BM'den, ''İtiraz edeni susturun'' çağrısı!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya uluslarının ve halklarının günümüzün tehlikeli eğilimlerini tersine çevirmesi ve "çılgın senaryoya geçmesi" gerektiğini söyledi!

Guterres, pandeminin, ulusların küresel bir tehdit karşısında bir araya gelip ortak kararlar alamadığını gösteren bir uyandırma çağrısı olduğunu öne sürdü ve "komplo teorileri ve yalanlar toplumlar içinde derin bölünmeleri körüklerken" diye bir ifade kullandıktan sonra "Acil bir görev gücü tarafından uygulanan acil bir küresel aşı planı uygulama" çağrısında bulundu..

"Aşılara 50 milyar dolar yatırım yapmak, önümüzdeki dört yıl içinde küresel ekonomiye tahmini 9 trilyon dolar ekleyebilir" diyen Guterres, salgının, küresel finansal sistemdeki eksiklikleri de ortaya çıkardığını ifade etti.

Guterres, çözüm olarak iki yılda bir küresel finans zirveleri düzenlemesini önerdi.  

Guterres, hükümetler, BM sistemi, uluslararası finans kurumları, sivil toplum, özel sektör ve diğerlerini içeren "Acil Durum Platformu" kurulması ve büyük ölçekli krizlerde "otomatik olarak devreye girmesi" çağrısında da bulundu.

Guterres ayrıca, çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olan "BM Vesayet Konseyi"nin, "hükümetler arası bir organ oluşturmak" hedefine göre kurgulanmasını önerdi.

Yani küresel hükümet!

Genel sekreter ayrıca "dezenformasyon ve komplo teorileriyle mücadele etmek", gerçekleri, bilimi ve bütünlüğü kamu söyleminde teşvik etmek için "küresel eylem" önerdi ve sözlerini "Bunu yapmak için, yine yanlış yalan söylemeliyiz" diye bitirdi.

Bu son sözün İngilizcesi, "We must make lying wrong again." şeklindedir ve "Trump''ın yalanları"nı ifade etmek için seçim döneminde alaycı bir slogan olarak üretilmiş, şapkaları ve tişörtleri basılmıştı.

Guterres, bu sözlerle, "aşıları bütün insanlığa dayatmak için yalan yanlış her yolu kullanmak mübahtır" demiş oluyor ve "komplo teorisi" olarak nitelendirdiği görüşlerin dünya çapında kamu otoriteleri tarafından susturulmasını istiyor!

***

Washington Times yazarı Cheryl K. Chumley, konuyu, "Birleşmiş Milletler, ifade özgürlüğüne saldırı başlattı" diye değerlendirdi ve özetle şöyle dedi:

"Bu, konuşma özgürlüğünün yıkılması için bir çağrıdır. Amerika''da yalan söylemek yasalara aykırıdır. Mükellefler, yalan beyan veremez. Vatandaşlar uydurma suç ihbarlarıyla polise başvuramaz. Tanıklar mahkemede yalan beyanda bulunamaz. Reklamcılar, mal veya hizmetlerinin niteliğini veya niteliklerini yanlış tanıtamaz. İftira, yalan yere yemin etme ve benzeri davranışlara karşı fiili yasalar vardır. Guterres ''bilim ve koronavirüs sorunlarını tartışırken'' neyin doğru neyin yanlış olduğunu belirleme yetkisini Birleşmiş Milletler''in üzerine almak istiyor. Koronavirüs ve iklim değişikliği korkusunu kullanarak, bütün dünyada Birleşmiş Milletler''in, finansal kurumları kontrol etmesini istiyor. Birleşmiş Milletler''in, gençleri eğitme sorumluluğunu üstlenmesini istiyor. Birleşmiş Milletler''in, insan haklarının karar vericisi olmasını istiyor. Birleşmiş Milletler''in, doğru konuşmanın belirleyicisi olmasını istiyor!

Guterres, karşıt görüşleri yalan olarak nitelendirilerek, küresel hükümetin tercih ettiği bakış açılarına ters düşen konuşmaları bastırılmasını istiyor."

***

Açıkça görüldüğü gibi pandemi yalanlarının, gerçek bilim adamları tarafından ortaya çıkarılması, küresel güçleri paniğe sevk etmiş durumda. Öyle ki Dünya Sağlık Örgütü yetmeyince Birleşmiş Milletler üzerinden hükümetleri baskı altına alarak, bilimsel gerçeklerin sadece BM''nin tespit ettiği ilkeler çerçevesinde hareket eden kamu otoriteleri tarafından söylenebilmesi, bu görüşlerin yanlışlığını gösterecek olan bilim adamlarının ve gerçek gazetecilerin susturulması için "Guterres kartı"nı kullanmaya karar verdiler!

Dünya tarihinde, ifade özgürlüğüne yönelik bastırma girişimleri birçok dönemde ve ülkede elbette yaşanmıştır ama gerçek bilim adamlarını küresel çapta kimse susturamamıştır.

Yazarın Diğer Yazıları