AK Parti İl Başkanı Karadağ’ın girişimleri sonucu ilimize gelen BMC Genel Müdürü Osman Dur başkanlığında BMC Birim Amirleri Osman Gürsen Arslan ve Şenol Gül’den oluşan BMC heyeti, Motor Güç Grubu Çalıştayı öncesinde Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Çetin Başaranhıncal ile birlikte Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

BMC Genel Müdürü Dur ve Motor Güç Grubu heyeti, daha sonra ise Çorumlu iş adamları ile birlikte savunma sanayi yatırımlarının değerlendirmesi hususunda Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde istişare toplantısına katıldı. BMC heyeti son olarak ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda makine imalatçısı sanayicilerle toplantı yaptı.

Özellikle BMC’de motor üretiminden sorumlu güç grubunun ilimizi ziyaretinin makine sanayisi açısından önem taşıdığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ heyete teşekkür etti.

BMC Genel Müdürü Osman Dur ile geçmişe dayanan bir dostluklarının bulunduğunu belirten İl Başkanı Karadağ, üniversitede yapılan toplantıda Genel Müdür Dur tarafından Çorum sanayisine açık çek verildiğini ifade etti.

Akademisyenler ve sanayicilere başta motor üretimi olmak üzere dişli ve diğer malzemelerin tedariki konusunda Ar-Ge desteği sağlanacağını, eğitim ve finans katkısı verileceğini kaydeden İl Başkanı Karadağ, “Motor ve yan sanayisinin üretimine ilişkin ne varsa üretilmesi hedefi ortaya konacak” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim