BM: İdlib anlaşmasının süresi uzatılıyor

BM: İdlib anlaşmasının süresi uzatılıyor
By Bahtiyar Kucuk
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Türkiye ve Rusya Suriye'nin İdlib kentinde silahsızlandırılmış bölge kurulmasını öngören anlaşmanın süresini uzatıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı Jan Egeland, bu konuda iki ülkenin hemfikir olduğunu söyledi

REKLAM

Türkiye ve Rusya Suriye'nin İdlib kentinde silahsızlandırılmış bölge kurulmasını öngören anlaşmanın süresini uzatıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı Jan Egeland, bu konuda iki ülkenin hemfikir olduğunu söyledi.

Cenevre'de Suriye konulu toplantının ardından konuşan Egeland, İdlib'de 3 milyon insanın hayatını yakından ilgilendiren silahsızlandırılmış bölge için daha fazla çaba harcayacağını kaydetti.

Müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyleyen Egeland, "Çatışmaya mahal verilmemeli, daha fazla müzakereye, daha fazla zamana ihtiyaç var. İdlib anlaşması son derece önemli." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 17 Eylül'de Soçi'de yaptığı anlaşmaya göre militanların silahsızlandırılmış bölgeden 15 Ekim itibarıyla tamamen çekilmesi öngörülüyordu. Ancak bölgedeki radikal bazı grupların anlaşmaya uymaması sürenin de uzamasına yol açtı.

Ankara ve Moskova yönetimleri militanların ihlallerine rağmen anlaşmanın uygulanacağını ifade ediyor.

Bu arada Egeland, toplantıya katılan Rus diplomatın ülkeden ayrılan sığınmacılara ait arazi ve mülklerin kamulaştırılmasını öngören 10 sayılı kanunun Suriye yönetimi tarafından geri çekildiğini söylediğini de belirtti.

Putin: IŞİD 700 kişiyi rehin aldı

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'de Fırat'ın güneyinde çok sayıda ABD ve Avrupa vatandaşını esir aldığını söyledi.

Rusya'nın Soçi kentinde konuşan Putin örgütün her gün 10 kişiyi öldüreceğini ilan ettiğini kaydetti.

ABD'nin Suriye'de teröristlere karşı başarılı olamadığını ifade eden Putin, IŞİD’in Washington'ın desteklediği grupların kontrolündeki bölgelerde yeniden güçlenmeye ve genişlemeye başladığını ileri sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Avrupalılara göre AB 'yanlış yöne doğru' gidiyor

Van Gogh'un dünyasına modern teknolojiyle yolculuk

İspanya Akdeniz diyetiyle Japonya'nın en uzun yaşam tahtını devralıyor

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Esad güçleri İdlib'e saldırdı 3'ü çocuk ikisi kadın 5 sivil hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump telefonla görüştü

Tacikistan, Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başladı