Anasayfa Haber Black Ops 5 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Black Ops 5 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Black Ops 5 Çıkış Tarihi

Black Ops 5 beklenenden çok daha erken gelecek gibi gözüküyor.

İddialara göre Activision, Call of Duty geliştirme döngüsünü bozarak Black Ops 5 için çalışmalarını hızlandırmış durumda. Kotaku’nun haberine göre, yeni oyun için 1 değil 3 stüdyonun devrede olduğu da bilgiler arasında. Treyarch’ın oynanış ve çoklu oyuncu tarafına, Sledgehammer Games ve Raven’ın ise tek oyuncu tarafına odaklanacağı ifade ediliyor. Böylece Black Ops 5 çıkış tarihi öne alınacak ve oyun 2020 içerisinde gelecek gibi gözüküyor diyebiliriz.

Daha önce Call of Duty oyunlarının bu 3 stüdyo arasında dönüşümlü olarak gerçekleştirildiğini hatırlatalım. Her yıl Infinity Ward, Treyarch ve Sledgehammer Games bu milyar dolarlık oyun için yeni halkalar sunuyordu. Öte yandan stüdyo liderleri Glen Schofield ve Michael Condrey’in ayrılması ile birlikte Sledgehammer artık bir destek ekibine devredilmiş durumda. Yani Treyarch ve Infinity Ward, şu an yaratıcı tarafta daha etkili. Rotasyonun değişmesi ile birlikte Call of Duty’nin artık yıllık oyunlar ile karşımıza çıkmama ihtimaline de bulunuyor.

Black Ops 5 tek oyuncu modunun ise Soğuk Savaş döneminde geçeceği belirtiliyor. Black Ops 4’ün tek oyuncu modunu es geçtiğini ve tamamen çevrimiçi çok oyunculu moda odaklandığını da not olarak düşelim. Bu da aslında Activision için aslında uzun süreli bir gelir elde etme hamlesiydi.

Diğer taraftan Modern Warfare 4 de tek oyuncu modu ile gelecek ancak oyunun Black Ops 4 kadar büyük olması ve gelir getirmesi beklenmiyor.

İlginizi çekebilir: Call of Duty Modern Warfare 4 Geliyor!