Bizim Memleket

Toplumdaki her birey tarafından duyulduğunda akılımızda oluşan ilk anlam temel anlamdır. 

Bir devletin egemenliği altında bulunan toprakların bütünü, ülke MEMLEKET

Bir kimsenin doğup büyüdüğü yer, yurt MEMLEKET

Bir ülkede yaşayan bireylerin bütünü MEMLEKET

Bizlerin değerlerini hatırlatan her kelime güzel ve değerlidir. Biz Anadolu’da yaşayanlar için ‘MEMLEKET’ kavramının ayrı bir yeri ve değeri vardır.

Memleket deyince duygulanmamak ne mümkündür. Memleket deyince akla; içinde yaşadığımız vatan toprakları, memleket meseleleri, özgürce nefes aldığımız gök kubbenin altı aklımıza gelir.

Konya’da MEMLEKET deyince, okulumuz,  yazmayı öğrendiğimiz, memleket meselelerini dile getirdiğimiz MEMLEKET GAZETESİ akla gelir.

Uzun süredir köşe yazarlığı yaptığımız MEMLEKET GAZETESİ’nin kuruluşunun 16.Yılını coşku ve heyecanla kutluyoruz. İsmi hepimiz için özel anlam ifade ettiği gibi, gazetemizin kendisi ve içeriği, 16 Yıllık başarısı da özel anlam ifade etmektedir.

Yerel basınımızın bir ismi-markası olarak, gerek çok değerli Konya halkına, gerekse basın camiasına büyük katkıları olmuştur ve kendi alanında bir boşluğu doldurmuştur.  Okuyucunun gözü, kulağı, hafızası olmuştur.

Her zaman dini ve milli değerlerden yana olarak, tarafsız gazetecilik ve  ilkelerinden hiç ayrılmamıştır. Konya ve Konyalıyı gazeteyi okuyanlara en güzel şekilde tanıtmıştır ve temsil etmiştir. MEMLEKET ismiyle 16 yıldır MEMLEKETE hizmet etmektedir.

Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar bey olmak üzere, M. Mustafa Özdemir,  M. Ali Elmacı, Servet Çolak beylere, sahada görev yapan güler yüzü ile herkesin gönlünde taht kurmuş muhabirimiz Ferit Hepokur beye, güler yüzlü tüm personeline tebrik ederiz.

Gazetede önceden görev yapmış Uğur Özteke, M.Ali Köseoğlu, Ahmet Ünver beylere geçmişteki hizmetleri nedeniyle teşekkür ederiz.

Gazetemizin nice uzun yıllar Konya’ya ve Konya Basınına hizmet etmesini ve ömrünün uzun olmasını dileriz.

Ardıçlı dağları çamlı belleri
Aşanlar Şirin'e hayran olurlar
Ardıçlı dağları çamlı belleri
Aşanlar Şirin'e hayran olurlar

Bizim memleket
Bizim memleket
Ah canım cananım
Bizim memleket

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.