"Bizim değil, büyüklerin işine gelecek"

02.06.2020 - 14:15 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 14:23

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, zorunlu aranın sona ermesiyle birlikte hayata geçecek olan 5 oyuncu değişikliği hakkı için açıklamalar yaptı. 5 değişiklik hakkı kimin için avantaj? Sivasspor ne düşünüyor? Rıza Çalımbay açıkladı...

"Bizim değil, büyüklerin işine gelecek"

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle zorunlu olarak verilen ara 12 Haziran tarihi itibarıyla sona erecek. Aranın sonlanmasının ardından Süper Lig'de 5 oyuncu değişikliği hakkı devrede olacak. 5 oyuncu değişikliği hakkı konusunda Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, fikirlerini Radyospor'da Ajansspor Saati programında paylaştı. 5 oyuncu değişikliği avantaj mı? Ya da kime daha çok avantaj sağlayacak?

Futbolseverler Bundesliga maçlarında görmeye alıştı

Avrupa'da ilk olarak Almanya Ligi maçlarında futbolseverlerin tanıştığı 5 oyuncu değişikliği hakkı, alternatifi bol olan takımlar açısından büyük avantaj sağlayacak. 

Okan Buruk'un kadrosu geniş...

'Yaşlı bir takım' yakıştırması yapılan Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk'un eli bu anlamda kuvvetli. Yine bu durum, Trabzonspor açısından da bir avantaj olabilecek gibi görünüyor. 

Rıza Çalımbay: "Büyük takımlar için avantaj olacaktır"

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, 5 oyuncu değişikliği hakkının avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. Çalımbay, "Eğer bir takımın alternatifi bolsa ve kapasitesi iyiyse 5 hakkı da kullanır. O zaman bu bir avantaj olarak görülebilir. Örnek olarak; büyük takımlar 5 oyuncu değişikliğini rahatlıkla kullanabilir. Onların daha fazla avantajına olacaktır.Mesela bizde 3 tane sakat futbolcu var. Sakat oyuncularım olmasa ben de avantajlı olabilirdim" ifadelerini kullandı.

Kone ve Erdoğan sonradan girip takıma katkı vermişti

Şampiyonluk yarışı içinde yer alan Sivasspor'da Kone ve Erdoğan, oyuna sonradan girerek verdikleri katkıyla dikkat çekmişti. Çalımbay, bu ikiliden başka değişiklik yapmak istediğinde Yasin Öztekin'i alternatif olarak düşünüyor.

Sivasspor'da sakat futbolcular var...

Sivasspor'da Fernando, Hakan Arslan ve Erdoğan Yeşilyurt sakat futbolcular listesinde. Bu açıdan bakıldığında Çalımbay için 3 ya da 5 oyuncu değişikliği kendisinin de söylediği gibi pek fazla bir anlam ifade etmiyor. Ayrıca, başarıyı ortaya koyacak başka faktörler de devreye girecek. Bunların başında da seyircisiz maçlar, fiziksel olarak en hazır takım, konsantrasyon gibi etkenler geliyor.

Sivasspor ligde kaçıncı sırada?

Süper Lig'de Trabzonspor 53 puanla zirvede. Aynı puana sahip olan Medipol Başakşehir 2. sırada yer alıyor. Galatasaray'ın 50 puanı bulunurken, Sivasspor ise 49 puanla sarı-kırmızılıların bir basamak gerisinde 4. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler