"Bizi sefalete sürüklüyorlar"

“Bizi sefalete sürüklüyorlar”
 Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020’de yüzde 4+4, 2021’de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu. Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliğine bağlı sendikalar Hamamyolu Caddesi Yediler...

 


Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu. Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliğine bağlı sendikalar Hamamyolu Caddesi Yediler Parkında toplanarak teklifi protesto etti.  


Türkiye Kamu Sen temsilcileri attıkları sloganlarla yetkili sendika ve hükümete tepki gösterdi


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, “Hükümet enflasyon hedefinin bile altında zam teklif ederek bizleri sefalete sürüklüyor. Birilerini bilmeyiz ama bu teklif bu bütçeyi kurtarmaz. Yüzde 4’ler filan bize uymaz. Enflasyon hedefinin yüzde 9,8 olduğu yerde memura yüzde 4+4 zam teklif etmenizdeki gerekçeniz nedir?” diye konuştu.


“Toplu sözleşme görüşmeleri normal seyrinde ilerlemiyor” diyen Urfalı, “Ne yetkili sendika ne de işveren tarafı konuları müzakere etmeye yanaşmıyor. Sözleşmelilere kadro, vergi dilimleri, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetliler, bütün ek ödemelerin emekliğe sayılması, memurlara da bayram ikramiyesi, liyakati yerle bir eden adaletsizliğin kaynağı mülakatın kaldırılması gibi bütçeye getireceği ekonomik yükü sınırlı olan ya da hiçbir mali yük teşkil etmeyen konular masadan kaçırılıyor. Biz toplu sözleşmenin başından beri bütün meselelerin masaya getirilip müzakere edilmesi için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.