Dengesiz ABD’nin delisi Trump yine Twitter’dan asıp kesiyor… Adamın önü ardı belli değil… Sabah başka, akşam başka… Ekonomik yaptırımlara başlıyorlarmış… Başlayın bakalım!

*

Batı dişlerini çıkardı, saldırıyor… Akıllı davranan, sonucun ne olacağını gören Polonya, ABD’yi uyarıyor:

“Unutmamamız gereken bir şey var. Türkiye’ye yönelik silah ambargosu tartışılırken, bunun uygulanıp uygulanamayacağı konusunda, Ankara’nın NATO üyeliğinin de göz önünde bulundurulması gerekir.”

O kadar hazımsızlık içindeler ki, İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan alınmasını bile istediler…

Fransa’daki maçta, Fransız TV’si Türk seyircileri ve maç sonu futbolcularımızın asker selamı verişini göstermedi… KKTC’deki kuklaları Akıncı bile akıl tutulmasında, maaşını ödeyen Türkiye’yi kınıyor!

Fransa, binlerce kilometre öteden Orta Doğu’ya kalkıp gelmiş, bize posta koyuyor… Oradaki marabalarından sanıyor bizi…

*

Bu arada aleyhimizde dezenformasyon sürdürülüyor. Amerikan ABC kanalındaki haberlerde “Suriye’de katliam” başlığıyla çirkin görüntüler… Türk ordusunun Suriye’nin bir sınır kasabasında Kürt sivilleri bombaladığı anlatılıyor..

Halbuki görüntüler, 2017’de ABD’de gerçekleşen bir silah tanıtımının görüntüleri… Seyirci yemiyor elbette! Sözde müttefik bunlar! Eski ABD askeri O’Keefe’nin terör örgütü IŞİD(DEAŞ) ile ilgili “DEAŞ, ABD, İngiltere ve İsrail’in yarattığı bir canavar” ifadesini kullanması…

Lüksemburg Dışişleri Bakanı’nın “Avrupa’nın Türkiye’yi durdurmaya gücü yetmez” itirafı ilginç! İngiltere, AB ülkelerinin bize silah ambargosu uygulama kararına itiraz etti.

O kadar nefret içindeler ki, Instagram hesabından, “Kahraman Mehmetçik’imizin ve ordumuzun yanındayız” paylaşımı yapan futbolcu Enver Cenk Şahin, Almanların hışmına uğradı ve kadro dışı bırakıldı! Bu devlet “Türkler” tarafından yönetildikçe buna alışık olmalıyız…

*

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, “Biz büyük bir oyunu bozduğumuz için son derece rahatsızlar. Ama biz rahatız çünkü terör örgütü ile mücadele ediyoruz.” sözleri son derece manidar!

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, harekâtın başlamasının ardından evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısının 160 bin olduğu gibi alçak bir manipülasyona imza attı.

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Jan Hamacek, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye silah satışının durdurulduğunu açıkladı.

Ürdünlü askeri uzman Fayiz ed-Duveyri “Türkiye ile Suriye arasında 1998 yılında imzalanan Adana Mutabakatı uyarınca Türkiye, Suriye topraklarında terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleme hakkına sahiptir.” dedi.

İletişim Başkanı Altun “Suriye Kürtlerinin, terör örgütü PKK ile yanlış bir şekilde eş değer görülmesine kategorik olarak karşı çıkıyoruz.” açıklaması yapıyor…

Bu arada kaçak hain FETÖ’cü Dumanlı denen deyyus da harekâtın Kürtlere karşı yapıldığını yazıp duruyor! Barış Pınarı Harekâtı’na karşı, aralarında Ferhat Tunç, Aynur Doğan ve Suavi’nin de olduğu 44 sanatçı “Savaşı durdurun” diye imza kampanyası başlatıyor…

Ve Sam amcalarının delisi bir tivit daha atıyor: “Kürtleri, Napolyon kurtarsın!

Her yanımız puşt zulası, ne diyelim, yarıp çıkacağız! Bizi asla yenemeyecekler!