''Bize onay verilirse 24 saat içinde seferleri başlatırız''

Yaklaşık 4 yıl önce Yüksek Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle Adapazarı-Haydarpaşa seferlerine ara verildi. Bu süreçten sonra Adapazarında merkezden Arifiye'ye kadar Adaray seferlerin başlatıldı.Aradan geçen zaman zarfında YHT çalışmaları tamamlanırken, Adapazarı-Haydarpaşa seferlerine başlatılmadı.

Özellikle İstanbul'a eğitim için giden öğrencilerin kullandığı Ada Treni'nin seferlerine tekrardan başlaması isteyen vatandaşlar, yetkililerden talepte bulundu. Neden onay verilmediğini merak eden vatandaşlar, bir an önce seferlerin başlamasını istiyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği aksattığı gerekçesiyle izin vermediği ileri sürülürken, birçok sivil toplum kuruluşu seferlerin yeniden başlaması için harekete geçti. Adapazarı Garı'nda kurulan standta Ada Treni için imza kampanyası başlatıldı.

SASTOP temsilcileri Av. Önder Döker, Ulaşım Sendikası Başk. Ömür Kalkan, Sekreter  Veli Ertürk,  Masa Tenisi İh. Spor Kulübü Başk. Hüseyin Balta. Serdivan Kızılay Derneği Başk. Tüvasaş Emekli Müd. Fikret Kökalp, Erbakan Vakfı Halk ve İlişkiler Tanıtım sorumlusu Armağan Bahadır;
Ada Treni hakkındaki tekellerinin iletmek için Ankara'ya gitti.

TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, Ankara'ya giden Sakarya heyetine "Bu seferlerin başlaması için bize de yoğun talep geliyor. Ama bunun onayı bizim elimizde değil. Eğer bugün onay verilirse biz 24 saat içinde seferleri başlatırız. Bakanlık'ta bu konudaki yetkiyi Büyüksehir'e bırakmış durumda. Gerekli onaylar verildiği takdirde seferler tekrardan başlayacaktır" dediği öğrenildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]