Bize gelen yok!

“Masum insanlar mağdur edilmesin” diyen sendika başkanı açıkladı

Bize gelen yok!
Haber61/Haber Servisi
Levent Ustabaşı

Darbe girişimi sonrasında yapılan FETÖ operasyonlarıyla ilgili, Bu ayıklama ve cezalandırma süreçleri işletilirken delil, belge ve kati bilgiler ışığında hareket edilmeli, subjektif yaklaşımlardan, duyumlardan, kişi inisiyatifine dayalı değerlendirmelerden uzak durulmalı, masum insanlar her ne şekilde olursa olsun mağdur edilmemelidir” diyerek açıklama yapan Memur Sen’e bağlı Eğitim-Bir- Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara, “Şu ana kadar sendikamız olarak bize başvuran olmadı” dedi.

Kara rakam veremeceğini ama 20-30 civarında sendika üyesi öğretmenin gözaltına alındığı tahmininde bulundu.

Şube Başkanı Mehmet Kara operasyonlarla ilgili şunları kaydetti;

15 Temmuz ihanet kalkışması devletimizin basiretli yöneticileri ve yediden yetmişe bütün halkımızın dik duruşuyla akamete uğratılmış ve tehlike şimdilik bertaraf edilmiştir. Devlet, kalkışmaya destek veren kamu çalışanlarının kamudan temizlenmesi, kamuyla tüm irtibatlarının kesilmesi, bu kamu görevlileri içinde ihanet çetesiyle ilgili olanlar varsa bunlar hakkında gerekli hukuki ve idari işlemin yapılabilmesi için hukuken açığa alma işlemine müracaat etmiştir. 
Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı’nda da gerekli çalışmalar yapılmış ve açığa almalar yapılmıştır. Türkiye, bu açık darbe ve işgal kalkışmasına rağmen hukuk devleti niteliğini askıya almadan bütün tedbirleri almalı, uygulanacak kararları, yapılacak her tür iş ve işlemleri anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde, çizilen sınırlar içerisinde kullanmalıdır. Alınan karar kapsamında açığa alma işlemlerinin bir ihtiyati tedbir olduğu, ilgili makamlarca suç unsuru bulunulup bulunulmadığı araştırıldıktan sonra suçsuz bulunan kamu görevlilerinin mahrum bırakıldıkları haklarıyla birlikte görevine iade edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.  Bu ayıklama ve cezalandırma süreçleri işletilirken delil, belge ve kati bilgiler ışığında hareket
edilmeli, subjektif yaklaşımlardan, duyumlardan, kişi inisiyatifine dayalı değerlendirmelerden uzak durulmalı, masum insanlar her ne şekilde olursa olsun mağdur edilmemelidir. 

Bunun yanında açığa almalarla ilgili farklı kişi ve kurumlara dayandırılan asılsız ve dayanaktan yoksun haberlere, sosyal medyada sayısal veriler içeren bir takım paylaşımlara paylaşımlara asla itibar edilmemesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Yaşanan tüm bu süreçlerde herhangi bir haksızlığa meydan verilmemesi, adaletin tüm boyutlarıyla tesis edilmesi en büyük beklentimizdir. Halkımızı ve üyelerimizi Trabzon’da Meydan’da yer alan milli irade nöbet alanına bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber