Hendek ilçe genelinde Belediye önderliğinde Ramazan ayında başlatılan ‘Biz yanınızdayız’ kampanyasında  299 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşılarak yardımlar teslim edildiği belirtildi. Gerçekleştirilen yardımların, içinde bulunduğunuz salgın hastalık ve alınan önlemler kapsamında gerçekleştirildiği belirtilirken, ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ vurgusu yapıldı.

HENDEK BELEDİYESİ RAMAZANDA YARDIMA KOŞTU

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Ramazan ayında başlatılan ‘Biz yanınızdayız’ kampanyası hakkında konuşarak, “1869 ailemize alışveriş kartı ve gıda yardımında bulunduk. Ayrıca günlük 299 kişilik sıcak yemek ve ekmek ihtiyaç sahiplerine iftar öncesi ulaştırıldı” dedi.

DERTLERE DERMAN

Hendek Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunduğu desteklerle dertlere derman oldu. Ramazan ayında 1869 (Bin869) ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda yardımı yapıldığını açıklayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Koronavirüs (KOVİD-19) salgınının başladığı ilk günden bu yana sıcak aş, gıda ve tüm desteklerimizle gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk. Yine Ramazan ayında yardımlaşma ve paylaşma duygularını en üst seviyeye taşımak adına 1869 ailemize alışveriş kartı ve gıda kolisi desteğinde bulunduk” dedi.
HENDEK BELEDİYESİ RAMAZANDA YARDIMA KOŞTU

1869 HANEYE GIDA DESTEĞİ

‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ düsturu ile hareket ettiklerini anlatan Başkan Babaoğlu, “ Bu mübarek ayda iftar sofralarında buluşup bir araya gelemedik ama zorlu süreçte Biz Yanınızdayız diyerek başlattığımız yardım seferberliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Alışveriş imkanı sağlayan Hendek Kartlar ve gıda kolisi yardımlarıyla 1869 ailemizle birlikte bu Ramazan-ı Şerifi de geride bıraktık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen kurum, kuruluş ve firmalarımıza canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

1869 HANEYE GIDA DESTEĞİ

299 KİŞİYE YEMEK VE EKMEK

Ayrıca iftara 2 saat kala 75 haneye sıcak yemek ve sıcak pide/ekmek teslim edildiğini dile getiren Başkan Turgut Babaoğlu, “TÜRKAY’a ait yemek tesisimizde hijyen ve kaliteli şekilde üretilen yemeklerimiz ihtiyaç sahiplerimizin yüzünü güldürüyor. Günlük ortalama 299 kişilik sıcak yemek desteği veriyoruz. Sıcak aş uygulaması kapsamında ekiplerimiz Ramazan ayı boyunca hassasiyetle dağıtımlarını sürdürdü. Bu uygulama kesintisiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

299 KİŞİYE YEMEK VE EKMEK

KANUNA UYGUN ŞEKİLDE

Yapılan gıda ve sıcak aş yardımlarının 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde yapıldığı açıklandı. Yasaya göre fakr-u zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar…' bu kanunun kapsamı içindedir.