Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Biz; sen ve ben… Birlikte başaracağız!

2 Mart 2019 16:50

Tüm Adaylardan İsteğim

TÜM ADAYLARDAN İSTEĞİM

Biz; sen ve ben… Birlikte başaracağız!

Dik bir yokuş ülkemiz, dünyamız. Engebeli ve yardımcı olacak etmenler bizleri teker teker yalnız bırakıyor. Ve üstüne bir de bizi ayrı gayrı ilan ediyorlar; bizler, sizler, onlar…

Ne zaman sen ve ben yani ‘biz’ dersek; burası bizim evimiz, sokağımız, mahallemiz, köyümüz, şehrimiz, iş yerimiz, doğamız, ülkemiz, ülkelerimiz… Tüm dünyamız! Sınırları kaldırıp dünyalı olduğumuz gün, sen ile ben bir bütünü oluşturacağız ve bizi kimse yıkamayacak. Unutma ki; ‘biz’ bir bedendeki iki bacağız. Unutma ki; bir bacakla tam olamazsın. Unutma ki; o tek bacakla zıplayarak varabileceğin noktalar çok sınırlı. Güç, sol kolun sağ kolu da tanıdığında kendini hissettirir. Güç ‘BİZ’dedir.

Yaşadığımız yere bizim dediğimiz an ve bunu içselleştirdiğimizde neler olacak farkında mısın? Senin ırkın benim ırkımdan ya da benim ırkım senin ırkından üstün olmayacak. Senin dinsizliğin benim dinimi, benim dinsizliğim senin dinine rahatsızlık veremeyecek. İnsan rengini değil; onun yalnızca insan derisi olduğunu bileceğiz. Senin cinsel içgüdün, benim cinsel içgüdüm, senin ve benim düşüncem, senin siyasi düşüncen, benim siyasi düşüncem ayrımı olmadan, toplumlardaki insanları kadın, erkek, çocuk, yetişkin, yaşlı diye ayırmadan; sen ve ben yani biz bu dünyayı daha başka bir dünya haline getirebilecek ve daha yaşanabilir kılacağız.

Öyle bir kent hayal ediyorum ki… Öyle bir köy; toprak yolda yürürken bana eşlik eden yatakların, televizyonların, bebek bezlerinin olmadığı… Öyle bir mahalle, sokak, sahil düşlüyorum ki; nefes alırken beni boğan bacalarının olmadığı, yenilenebilir, temiz enerjiyle hayatıma eşlik edebilecek… Öyle bir kent hayal ediyorum ben (sen), birleşip ‘BİZ’ olduğumuzda, çiftçimizle, işçimizle, köylümüzle, kentlimizle birleşerek (kooperatifleşerek), basamaklarını adım adım çıkabileceğimiz… Ben bunu seninle hayal ediyorum. Sen ve ben, birlikte ‘BİZ’ olduğumuzda sen de hayal et!

Burhan Doğan

Biz; sen ve ben... Birlikte başaracağız!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.