AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Meclisi tarafından, Meteoroloji arazisinin eğitim alanına dönüştürülmesi kararını veto edeceği sözlerine jet bir şekilde cevap verdi. Öztabak, "Senin veton kararımızı değiştirmez. Biz ancak milletin vetosunu dikkate alırız" dedi.
Meteoroloji Müdürlüğü'nün yan tarafında yer alan park alan Yalova Belediye Meclisinden okul yapılmak üzere eğitim alanına dönüştürülerek Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi kararı çıkmıştı. Bu karar sonrasında konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, meclisin kararını veto edeceğini duyurmuştu. Bu açıklamaya AK Parti kanadından jet bir cevap geldi. Başkanın veto kararının kararlarının değişmesinde bir etkisinin olamayacağını dile getiren AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında Türkiye'de ki tüm okullarda tekli eğitime geçilmesi yönünde talimatı var. Bu anlamda Yalova'da da tekli eğitime geçme çalışmalarını hızla sürdürdük. Hatta ülkede bu konuda en iyi durumda olan il Yalova diyebilirim. Yalova merkezde tekli eğitime geçmeyen sadece Atatürk İlkokulu kaldı. Burada bin 400 öğrencimiz eğitim görüyor. Bir kısmı sabah çok erken saatlerde okula gelmek, bir kısmı da havanın karadığı saatlerde okuldan çıkmak zorunda kalıyor. Bu hem çocuklarımız hem de velileri açısından adete bir eziyete dönüşüyor. Ana sınıfı ve ilkokulu ilk 4 sınıfının mahallelerde eğitim görmesi yönünde bir öngörüsü var. Bunun önemli ve doğru olduğu da vurgulanıyor. Ayrıca küçük çocukların servislerle taşınması yorucu oluyor. Öğrencilerimizin velileri ile birlikte yürüme mesafesindeki bir okula gitmeleri çok önemlidir. Biz konuya bu boyutu ile de bakıyoruz. Atatürk İlkokulu'na giden çocukların büyük bölümü de Süleymanbey Mahallesinin bu kesimindeki çocuklar. Bundan hareketle burada bir okul yapmak adına yer arayışına girdik. İlk olarak eski Hukuk Fakültesi'nin binasını talep ettik ancak Belediye Başkanı orada başka düşünceleri olduğunu dile getirerek binayı vermedi. Dolayısıyla bizde bu alana yöneldik. Zira okul yapmaya uyumlu başka bir yer de yoktu. Belediye başkanı mahallede uygun ve alternatif olacak bir yer de göstermiyor. Meteorolojinin yeri bin 950 metre kare bir yer. devamında bir miktar arazi daha var. Toplam 4 bin 950 metre kare bir alandan bahsediyoruz. Yalova Belediye Meclisi okul yapılması için buraların Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisi yönünde bir kararı aldı. 9.5 milyon TL para var. Bakanlıkla yazışmalarda tamamlandı. Amacımız 24 derslik bir okul yaparak çiftli eğitim nedeniyle mağduriyet içerisinde olan çocuklarımızı bundan kurtarmak. Orada bir yeşil alan var. Okul yaparken bazı çok az sayıdaki ağacın sökülerek başka yere nakli gerekecek. Kalan bölüm ise olduğu şekli ile korunacak. O arazi yıllardır halkın kullanabildiği bir yer değildi. Ama artık Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bu koru alanı mahalle halkımızın kullanımına tam olarak açılmış olacak" dedi.
"Halktan gereken cevabı alacak"
Başkanın tutumunun mahalle halkından da eğitim camiasından da gerekli cevabı alacağını vurgulayan Öztabak, "Biz isterdik ki meclisin aldığı bu karara, bu sorunun çözümüne CHP'li üyeler de destek versinler ve sorunun ortadan kaldırılmasının bir parçası olsunlar. Belediye Başkanın buna karşı çıkışını ise anlamak mümkün değil. Bu sorunun aşılmasına engel olmak doğru bir yaklaşım değil. Varsa bir önerin onu getirirsin. Biz belediyeye bugüne kadar onu yaptık. Bu konuya eğitim camiası da mahalleliler de Salman'a gereken cevabı verecektir" diye konuştu.
"Kurum görüşleri hazırlanıyor"
Mecliste en büyük tartışma ise gerekli kurum görüşlerinin bulunmaması yönünde olmuştu. Bu konuya da vurgu yapan Öztabak, "Kurum görüşleri ile ilgili gerekli müdürlüklerle görüşmeleri yaptık. Bir iki gün içerisinde ihtiyaç duyulan tüm kurum görüşleri hazır olacak. Biz başkan veto etti diye bu süreçten geri duracak değiliz. Senin veton kararımızı değiştirmez. Biz ancak milletin vetosunu dikkate alırız. Eğer başkan bunu yapar bu hizmetin önünü tıkamak isterse, halkımızın talebi doğrultusunda o okulun yapılması için gereken tüm adımları kararlılıkla atarız" dedi. 

Editör: TE Bilişim