• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

'Biz onlara Türkiye konusunda söz vermedik'

'Biz onlara Türkiye konusunda söz vermedik'
ABD'ye yalvaran YPG'li teröristlerle ilgili olarak Mark Esper'den flaş bir çıkış geldi. Esper, “Asla Suriyeli Kürtlere sonuna kadar orada kalıp onlara bağımsız bir devlet kuracağız diye söz vermedik. Onlara, Türkiye'ye karşı koruyacağız diye söz vermedik'

Suriye'de kalma sebeplerinin esasen DAEŞ'e karşı mücadele olduğunu vurgulayan ABD Savunma Bakanı, “Asla Suriyeli Kürtlere sonuna kadar orada kalıp onlara bağımsız bir devlet kuracağız diye söz vermedik. Onlara, Türkiye'ye karşı koruyacağız diye söz vermedik' dedi.

ABD Savunma Bakanı Esper, DAEŞ'e karşı mücadelede için Suriye'de kaldıklarını belirterek, “Suriyeli Kürtlere asla sizi 70 yıldır NATO müttefiği olan Türkiye'nin saldırılarına karşı koruyacağız diye söz vermedik” dedi.

Esper, Kaliforniya'da düzenlenen Reagan Ulusal Savunma Forumu'nda Rojava, Suriye ve Irak'taki durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin saldırılarına karşı koruyacağız diye söz vermedik"

Mark Esper kendisine sorulan, “Suriye'den askerlerinizi çekmekle YPG'ye ihanet ettiğinizi düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Taktik açıdan bu hissiyatı taşıyoruz. Onlarla DAEŞ'e karşı savaşta birlikte mücadele ettik kan döktük. Fakat uzaktan baktığınızda biz ortak çıkarlar için orada bulunduk. Elbette IŞİD'in işgal ettiği toprakların büyük bölümünü Suriye Demokratik Güçleri (SDG) geri aldı ve çok savaşçı kaybettiler.”

Suriye'de kalma sebeplerinin esasen DAEŞ'e karşı mücadele olduğunu vurgulayan ABD Savunma Bakanı, “Ama asla Suriyeli Kürtlere, sonuna kadar orada kalıp onlara bağımsız bir devlet kuracağız diye söz vermedik. Onlara 70 yıldır NATO müttefiği olan Türkiye'nin saldırılarına karşı koruyacağız diye söz vermedik. Fakat halen de Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile yakından çalışıyor ve müttefikliğimizi koruyoruz” diye devam etti.

Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113