'Biz de ailecek aynı suyu kullanıyoruz!'

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen'in ‘Alanya’da içme suyuna çöp suyu karışıyor’ iddiasına cevap veren Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, siyasi parti temsilcilerinin halkı galeyana getirecek açıklamalardan uzak durmasının gerektiğini belirterek “Halkımız gönül rahatlığı ile sularını kullanabilirler.

'Biz de ailecek aynı suyu kullanıyoruz!'

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen'in ‘Alanya’da içme suyuna çöp suyu karışıyor’ iddiasına cevap veren Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, siyasi parti temsilcilerinin halkı galeyana getirecek açıklamalardan uzak durmasının gerektiğini belirterek “Halkımız gönül rahatlığı ile sularını kullanabilirler.

18 Haziran 2016 Cumartesi 00:18
'Biz de ailecek aynı suyu kullanıyoruz!'
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen'in ‘Alanya’da içme suyuna çöp suyu karışıyor’ iddiasına cevap veren Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, siyasi parti temsilcilerinin halkı galeyana getirecek açıklamalardan uzak durmasının gerektiğini belirterek “Halkımız gönül rahatlığı ile sularını kullanabilirler. Bizler de ailelerimiz de aynı suyu kullanmaktayız. Sularımızda hiçbir problem ya da tehlike yoktur" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, CHP İl Başkanı Semih Esen'in 'Alanya'daki çöp toplama merkezinden pis çöp suları sızarak kaynak sularını kirletiyor' iddasına cevap verdi. Siyasi Parti Mensuplarının ve liderlerinin toplumu ve toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren hususlarda açıklamalarda bulunurken, dikkatli ve sorumlu davranmaları gerektiğini söyleyen Güney, "Özelikle bu siyasi, Ana Muhalefet Partisi’nin bir il başkanı ise. Siyasi hırsları ve siyasi kini bir kenara bırakıp halkı galeyana getirecek, panikletecek yalan yanlış açıklamalardan kaçınmalıdır. Halkımız gönül rahatlığı ile sularını kullanabilirler. Bizler de ailelerimiz de aynı suyu kullanmaktayız. Sularımızda hiçbir problem ya da tehlike yoktur. Alanyamız’ın değişik bölgelerinden alınan su tahlillerini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Tahlil neticelerinden de görüleceği üzere sularımızda hiçbir sorun yoktur. Kaldı ki; Alanya olarak kullandığımız içme suyunun büyük bölümü Üzümlü Kaynağı’ndan gelmektedir. Kullanılan tüm suların aylık rutin kontrol ve tahlilleri yapılmaktadır" dedi.

'KONUŞACAK SON KİŞİ SİZLERSİNİZ'
Gerçek dışı siyasi kin ve hırsla yapılmış bu tip açıklamara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Güney, "Zaten turizmde zor günler yaşadığımız şu günlerde Alanyamız’ı zorda bırakacak, turizmi daha da kötüye götürecek ve halkı paniğe sevk edecek bu davranışlardan kaçınılmalıdır. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanyamız’ın yıllardır çözülemeyen Katı Atık Tesisi Projesi’ni ve ihale sürecini tamamladı. En kısa zamanda kazmayı vurarak inşaatına başlayacak. Alanyamız’ı Çernobil gibi büyük bir Radyoaktif felakete benzeten ve gerek yerel halkımızı gerekse de Alanyamız’a gelmeyi düşünen turistleri olumsuz etkileyen CHP İl Başkanı Sayın Semih Esen’i bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Zira bu hususta konuşacak, şikayet edecek son kişi kendisi ve partilileridir. Çünkü 3 yıl önce dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın Ak Partili Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan katı atık tesisi ihalesini iptal etmeseydi bugün bu mevzular konuşulmayacaktı. Bu sebeple kendi belediye başkanınızın iptal ettirdiği ve parti olarak da destek verdiğiniz bu eylemden bugün bizleri sorumlu tutmanız yaşadığınız suçluluk duygusunun bir yansımasıdır" diye konuştu.

'YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ'
Açıklamalarına devam eden Güney şöyle konuştu: "Geçmişte Katı Atık Tesisi’nin nereye inşa edileceği hususunda belde belediyelerle Alanya Belediyesi arasında çıkan kavgalar ve anlaşmazlıklar yine Büyükşehir Belediyesi tarafında giderilmiştir ve proje hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi sayın Esen’in yapmış olduğu gerçek dışı açıklamalar hakkında da her türlü yasal hakkını da kullanacağını ve bu tür sorumsuzca davranışların karşılıksız kalmayacağını kamuoyuna saygı ile duyururuz."

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 18.06.2016 00:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81