• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Biz bu vatanı karşılıksız sevdik YUNUS KARAKAYA

Biz bu vatanı karşılıksız sevdik

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2015, 00:00
Yeni Asır'ın 121'inci yaşında düzenlediği "kutlama yerine kan bağışı" kampanyası büyük ilgi gördü. Siyaset, iş, medya, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra İzmirliler de kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdi. Gerçi bazı kesimler olayı farklı yöne çekerek sosyal medya üzerinden Yeni Asır'ı karalamaya çalıştıysa da İzmirliler buna pek kulak asmadı. Çünkü 121 yıllık çınar bu vatanı karşılıksız sevdiğini, bu ülke için "Canını ve Kanını" verebileceğini bir kez daha gösterdi.

OYNAMASINI BİLMEYEN GELİN YERİM DAR DEMİŞ
Kimi beceriksiz, başarısız, kendisinden bekleneni veremeyen kişiler bazı bahanelerin arkasına saklanarak açıklarını kapatmaya çalışırlar. Tıpkı 7 Haziran seçimlerinin ardından yapılan koalisyon hükümeti kurma çalışmalarında MHP ve CHP liderlerinin sergilediği tavır gibi.
Şimdi 1 Kasım'da erken seçim olacak ve sırf MHP ve CHP liderlerinin hırsları yüzünden ülke tarihinde ilk defa "Seçim Hükümeti'yle seçimlere gidecek. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve BDP'deki bazı isimlere bakanlık teklif etti. CHP'li isimler bu teklifi kabul etmedi, MHP'de kabul eden tek isim ise Başbuğ Alpaslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş oldu. BDP'de mektup gönderilen isimlerin ikisi teklifi kabul etti. Tabii Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesi gündeme bomba gibi düştü. MHP kurmayları hemen Tuğrul Türkeş'i aforoz etmek için kolları sıvadı. Kimse Tuğrul Türkeş'i suçlamasın çünkü "Devlet'in bekası" kişilerin hırslarından daha önce gelir. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ne demiş" SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR".

Şair Yusuf Tuna'nın dizeleri umarım kulaklarına küpe olur
Şair Yusuf Tuna dizelerinde ne güzel söylemiş. Sizlerle bir bölümünü paylaşıyorum. Bu sözler umarım Milliyetçi kardeşlerimin kulağına küpe olur.
Vatana ihanet edenlerden hayır gelmez,
Toprağın elden giderse yüzün bile gülmez.
Vatansız olan bu vatanın değerini bilmez,
Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik be koçum.

Ülkede oynanan oyunlar sanmayın yeni,
Eğer vatansız kalır isen anlarsın beni.
Vatansızın ne namusu kalır ne de dini?
Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik be koçum.

Ne var sanki neyiniz eksik ki bizden sizin?
Gerçekleri görmüyor isen kör olsun gözün.
Gidersen anlarsın değeri olur mu sözün?
Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik be koçum.

Gelin kardeş olalım uzat hele elini,
Anlamalısınız artık insanın halini.
Bırakın artık bu ayrılık martavalını,
Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik be koçum.

Yusuf gibi seviyor ülkemizi çoğumuz,
Memleket türküleriyle şenlensin bağımız.
Üzerinde şanla dalgalansın bayrağımız,
Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik be koçum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA