“Biz bu projenin yapılacağına inanıyoruz, yapılmasından da yanayız”

Mart ayında İl Genel Meclisi’nden geçemeyen Fuar ve Kongre Merkezi projesini bu kez Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker gazetemize değerlendirdi. Yaptığımız röportajda “Biz bu projenin yapılmasını istiyoruz” diyen Şeker; Fuar ve Kongre Merkezi projesini ilimizin gelişimi, tanıtımı, turizmi açısından da çok önemli buluyorum” vurgusu yaptı…

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantısında CHP’li üyelerin ret oyu ile meclisten geçemeyen Fuar ve Kongre Merkezi projesi, ilimiz gündeminde yankı bulmaya devam ediyor.
Bu kez görüşlerini almak üzere Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker’i makamında ziyaret ettik. Şeker gazetemize verdiği röportajda, Oda olarak bu projenin gerçekleşmesinden yana olduklarını belirtti. Söyleşimizin başında ilk olarak esnafın durumunu değerlendiren Ali Fuat Şeker; “İlimize kayıtlı esnafların sorunları oluyor, onlara bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Yoğun bir şekilde devam ediyoruz çalışmalarımıza.
15 Temmuz’da talihsiz bir olay yaşadıktan sonra, tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de bir ekonomik durgunluk mevcut.

Ancak hükümetimizin verdiği destekler sayesinde, esnafımız bir nebze de olsa ayakta durmaya çalışıyor” dedi. Daha sonra Fuar ve Kongre Merkezi projesi hakkında açıklamalarda bulunan Şeker şunları söyledi;
“CHP’li arkadaşlar bu
yatırıma ölü yatırım olarak bakıyor olabilirler”
İlimizde yapılması planlanan Fuar ve Kongre Merkezi ile alakalı olarak, Mart ayında İl Genel Meclisi’nden geçmemesinin ardından, bir komisyon toplantısı yapıldı ve biz o toplantıya Kırklareli Belediyesi, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile birlikte katıldık. O toplantıda, ilimizin tanıtımı, gelişimi açısından bu yatırımın gerekliliği hakkında bilgiler verdik. Arkadaşlarla görüş alışverişinde bulunduk. Onlara şunu söyledik; İlimiz ülkemizin en ücra köşesinde kalmış gibi görünebilir ama Avrupa’ya en yakın illerden biriyiz biz. Belki Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar bu projeye ölü yatırım gibi bakıyor olabilirler. Ama bu projenin düzgün bir çalışma olduğunu, ilimizin gelişimi ve tanıtımı açısından yararlı olacağını da düşünüyorlar. Biz de o açıdan bakıyoruz ama onlar diyor ki; “Bütçemizi bu projeye harcarsak, yarın öbür gün köylere yapacağımız yatırımlardan eksik kalacağız.” Belki kendi düşüncelerinde haklı olabilirler ama biz bu yatırımın Kırklareli’ne yapılmasını istiyoruz. Neden istiyoruz? Artık Kırklareli geri kalmış il imajından kurtulsun istiyoruz.”
“Başlamadan bilemeyiz”
“Sonuçta bu inşaat bugün başlayıp, üç gün sonra bitmeyecek. Bence bu inşaatın bitiş aşaması üç veya dört yıl sürecek. Uzun bir süreç var. Bu süreç içerisinde İl Özel İdare’nin bütçelerinden desteklense, sorunsuz bir şekilde proje hayata geçecek. O yüzden başlamadan bilemeyiz. Rakamların yüksek olduğu konusunda görüş bildirdiler. Ama baktığınız zaman bu finansmana destek sağlayacak kurumlar var. Örneğin Trakya Kalkınma Ajansı baştan 5 Milyon TL demişti, şimdi bu paranın 7 Milyon TL’ye çıkma ihtimali var. 7 Milyon TL çok ciddi bir para. Bunun yanı sıra Kırklareli Belediyesi, Ticaret Borsası ve Ticaret Odası toplam 750 bin TL bir destek verecekler. Daha sonra yapılacak ihale il rakamda kırılmalar da oluşur. Böylece Kırklareli İl Genel Meclis üyelerinin oluruyla biz bu inşaatın yapılacağına inanıyoruz, yapılmasından da yanayız.
“Çok aktif, çok çalışkan bir Valimiz var”
Ben kendi fikrimi söyleyeyim; Elbette köy yollarından yapılması gereken yerler vardır. Ama yama yaparsın, üç veya beş ayı böyle geçirirsin, sonra bu yatırımı yaparsın. Biz çok şanslı bir iliz. Bizim başımızda çok aktif, çok çalışkan bir Valimiz var. Ben inanıyorum ki, geriye kalan o rakamı kendi beşeri ilişkileri ile buraya getirecek ve bu proje tamamlanacaktır.”
“Neden Kırklareli’nde de yapılmasın?”
Şeker, projenin faydaları hakkında ise şunlar söyledi;
“Kendi açımızdan bakarsanız; esnafta bir canlılık oluşur. Örneğin geçtiğimiz günlerde minibüs şoförü arkadaşlarla bu konuyu konuşuyorduk. Bir şoför arkadaşımız; “Bu proje başlarsa, inşaat sürecinde en az 40-50 kişi taşırız, bize bir faydası olacaktır” dedi. Bu küçük bir bakış açısı ama projenin faydalar açısından önemli bence. Bugün bir fuar alanı var Bulgaristan’da. Her yıl Eylül ayında Tarım fuarları, turizm, sanayi fuarları gerçekleşiyor, buradan otobüsler tutuluyor, oralara gidiliyor. Niye Bulgaristan’dan veya Yunanistan’dan birileri gelmesin bizim fuar alanımıza? Ya da toplantılar tapılıyor lüks otellerde. Neden burada Kırklareli’nde yapılmasın? İlimize gelip, ziyaret eden insanların esnafa ve tüccara çok büyük katkısı olacaktır. Ama tekrar söylüyorum; Fuar ve Kongre Merkezi projesini ilimizin gelişimi, tanıtımı, turizmi açısından da çok önemli buluyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol