Biyologlarin özel tazminat oranı neden farklı?

Halk Sağlığı Laboratuarlarında çalışan biyologlar ile Kamu Hastaneleri Laboratuarında çalışan biyologların özel hizmet tazminat oranları farklı olup, bu sorunun ele alınması ve çözülmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Şubat 2019 10:05, Son Güncelleme : 13 Şubat 2019 16:30
Biyologlarin özel tazminat oranı neden farklı?

Bakanlar Kurulunun Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Kararına göre ilgili kanun kapsamında aylık alanlara ödenecek Özel Hizmet Tazminatları Karara ekli II sayılı Cetvelde düzenlenmiştir.

Bu cetvelin Sağlık Hizmetleri (F) bölümünde yer alan tabloda;

Kadroları Sağlık Hizmetleri Sınıfında bulunan ve fiilen görev yapanlardan; "Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı, Başasistan, Uzman Tabip, Asistan Tabip, Pratisyen Tabip, Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda bu Tüzük hükümlerine göre uzmanlık belgesi alanlarla, aynı dallarda doktora yapmış olanlar, Diş Tabipleri, Eczacılar" unvanları zikredilmiştir. Biyolog Unvanı ise tek başına belirtilmemiş ve diğer sağlık meslek grubuna dahil edilmiştir. Diğer meslek grupları arasında özel hizmet tazminatı oranı kurumlara göre farklılık göstermiş, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı Araştırma Enstitülerinde, Islah Kurumları ve Bölge Laboratuarlarında, Adli Tıp Kurumu'nda, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuarında ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuarlarında çalışan BİYOLOGLAR ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Laboratuarında çalışan BİYOLOGLAR arasında özel hizmet tazminat oranı farklıdır.

Kamu Hastaneleri Laboratuarında çalışan Biyolog'un özel hizmet tazminatı 1-4 derece arasında olanlarda %97, diğer derecelerde bu oran %94 iken, Halk Sağlığı Laboratuarlarında çalışan Biyolog'un özel hizmet tazminatı 1-4 derece arasında olanlarda %110, diğer derecede olanlarda bu oran %106 dır.

Bu durum aynı kurumda aynı unvanla görev yapan BİYOLOGLAR arasında farklı ücret dağılımına sebebiyet vermekte ve buna bağlı olarak da BİYOLOGLARIN Hastane Laboratuarları kadrolarından Halk Sağlığı Laboratuarları kadrolarına geçiş isteğini arttırmaktadır. En önemlisi de bu farklılığın doğal sonucu olarak Hastane Laboratuarlarında çalışan BİYOLOGLARIN çalışma performansını olumsuz yönde etkilemektedir.

Daha önce ayrı olan, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Sağlık Bakanlığı Hizmet birimi haline gelerek TEK ÇATI altında birleşmesi nedeniyle bu haksız uygulamanın son bulması tüm BİYOLOG ve diğer sağlık çalışanlarının en büyük isteğidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber