Bıyıklı "FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı basın açıklamasında bulundu.

  • 733
Bıyıklı &quotFETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Milli birliğimize, Cumhuriyetimize ve Demokrasimize karşı yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Bir yıl sonra o gece yaşananları biraz daha sağlıklı ve soğukkanlı biçimde değerlendirebiliyoruz. Bizce yapılması gereken bu hain darbe girişiminin her yönü ile konuşulması, araştırılması ve unutturulmamasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 15 Temmuzdaki girişiminin, sokaklara dökülüp hayatı pahasına direnen vatandaşlarımızca engellendiğinin bilincindeyiz. Bu direnişte hayatını kaybeden 249 şehidimizi saygıyla anıyorum. Darbeyi planlayan, gerçekleştirmeye çalışan ve destek veren herkes yasalar çerçevesinde hak ettiği en ağır cezalarla cezalandırılmalıdır. Ancak darbe girişiminin hukuksuzlukları örtmek, iktidara muhalefet eden herkesi susturmak ve sindirmek için kullanılmasına kesinlikle karşıyız. Devlete sızdığı iddia edilen FETÖ üyelerini temizleme gerekçesi ile insanların sorgusuz-sualsiz işlerinden atılmaları ve malına mülküne el konulması haksızlıktır, hukuksuzluktur. Bu hukuksuzluğa gerekçe olarak gösterilen OHAL derhal kaldırılmalıdır. Yargı denetiminden uzak, doğru dürüst araştırılıp soruşturulmadan yapılan uygulamalar konu ile ilgisi olmayan pek çok insanın da mağduriyetine neden olmuştur. Kaldı ki, Genel Başkanımızın da pek çok defa ifade ettiği gibi bugün devletten temizlenmeye çalışılanları oralara yerleştiren başımızdaki mevcut yönetimdir. Olayın bu yönünü gözlerden kaçırılmamalıdır. O nedenle darbe girişiminin ve FETÖ’nün siyasi ayağı en kısa zamanda ortaya çıkarılmalıdır. Üniversitelerden Türk Silahlı Kuvvetlerine, Milli Eğitimden Emniyet Teşkilatımıza ve devletin her kesimine sızdığı bilinen örgütün siyasete sızmamış olması mümkün değildir.

Darbe girişiminin yıl dönümünde Silahlı Kuvvetlerimizin tamamını darbeci gibi gösterme gayretlerinin de farkındayız. Unutulmamalıdır ki, darbeye kalkışanlar değişik kumpaslarla yıpratılmaya çalışılan Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok küçük bir bölümüdür. Askerlerimizin büyük bölümü girişime karşı çıkmış ve darbenin önlenmesinde pay sahibi olmuştur. Hain girişimin yıl dönümünde bir kez daha bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin Cumhuriyetimize, Demokrasimize ve Devletimize olan bağlılığı ve inancı geleceğimizin güvencesidir"