Twitter'da çok sayıda onaylı hesap bitcoin dolandırıcıları tarafından hacklendi

Twitter logo
Twitter logo © AP Photo
© AP Photo
By Gizem Sade
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Bill Gates, Elon Musk, Obama... Twitter'da çok sayıda onaylı hesap bitcoin dolandırıcıları tarafından hacklendi

REKLAM

Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama ve diğer birçok tanınmış ismin Twitter hesabının hacklendiği bildirildi.

Twitter, çarşamba gününün ilk saatlerine geniş çaplı bir siber dolandırıcılık iddialarıyla girdi. Aralarında Elon Musk, Kanye West ve Kim Kardashian'ın resmi hesabının da bulunduğu çok sayıda onaylanmış hesap bilgisayar korsanlarınca ele geçirildi.

Siber saldırının kripto para dolandırıcılığını amaçladığı düşünülüyor. Ele geçirilen hesaplardan yapılan ve çoğu hızla silinen paylaşımlarda belli bir bitcoin hesabına 1000 dolar gönderilmesi karşılığında 2 bin dolar kazanılacağı belirtiliyor.

ekran görüntüsü
Elon Musk'ın Twitter hesabından yapılan sahte paylaşımekran görüntüsü

Yapılan para transferlerini izleyen Blockchain.com internet sitesine göre, sahte paylaşımlarda verilen bitcoin adreslerine halihazırda 12,58 bitcoin yani 116 bin dolar gönderildi.

ekran görüntüsü
Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un hesabından yapılan sahte paylaşımekran görüntüsü

'Saldırı, şirketin iç sistemlerine erişim hakkı bulunan Twitter çalışanlarına oldu'

Twitter ise konuya ilişkin yaptığı ilk paylaşımda, güvenlik sorununun farkında olunduğunu ve düzeltmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Twitter açıklamasında, "Biz bu sorun üzerinde çalışırken tweet atamıyor ya da şifrenizi sıfırlayamıyor olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde Twitter'dan konuyla ilgili yapılan açıklama ise şu şöyle:

"Koordineli bir şekilde yapılan saldırılarda sosyal mühendislik yöntemiyle hedef doğrudan şirketin iç sistemlerine erişim hakkı bulunan Twitter çalışanları oldu. Bu erişimi almalarıyla birlikte bazı doğrulanmış hesapların kontrolünü ele geçirdiler. Bunun dışında hangi amaçla bu sızıntıyı yaptıklarını inceliyoruz. Olayı fark eder etmez söz konusu hesapları kilitledik ve saldırganların tweet'lerini kaldırdık."

Twitter'in kurucu CEO'su Jack Dorsey ise, birkaç saat süren paylaşım kısıtlamasının ardından kişisel hesabından bir paylaşımda bulundu.

Dorsey, paylaşımında "Twitter'da bizim için zor bir gün. Bundan dolayı kötü hissediyoruz. (Sorunu) teşhis ediyoruz ve tam anlamıyla ne olduğunu kesin olarak anladığımızda paylaşabildiğimiz her şeyi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Siber saldırı nasıl gerçekleşti?

Söz konusu saldırının bazı 3'üncü parti uygulamalarda ve Twitter Core sisteminde keşfedilen açık sayesinde gerçekleştiği düşünülüyor.

15 Temmuz gecesi siber saldırganların bu açıklardan yararlanan bazı ünlülerin ve kurumsal firmaların resmi hesaplarını hackleyerek tweet attıkları düşünülüyor. Fakat Twitter'den henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Ayırca, dün gece yaşanan bu olay sonrası Twitter’ın borsa değeri yüzde 4'ün üzerinde bir düşüş yaşadı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Twitter'da 130 hesabı hedef alan siber korsanlar, kullanıcıları 120 bin dolar dolandırdı

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun ikinci kez yapılan Covid-19 test sonucu pozitif çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kaç kişi görevinden ihraç edildi, kaç kişi tutuklandı?