Bafra’da Musluktan su değil, hastalık akıyor

Türkiye içilebilir musluk suyu açısından en tehlikeli 187 ülke arasında yer alıyor.

Bafra’da Musluktan su değil, hastalık akıyor

Türkiye içilebilir musluk suyu açısından en tehlikeli 187 ülke arasında yer alıyor. Yılda kişi başına düşen ortalama kullanılabilir su miktarı bin metreküpten az olan ülkeler ‘su fakiri’ olarak nitelendirilirken Türkiye su fakiri olma yolunda hızla ilerliyor.

Su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı ve kuraklıklar nedeniyle giderek tükenmesinin yanı sıra, su kirliliği de en önemli problemlerden biri. Özellikle kimyasal atıkların çokluğu ve beşeri faktörlerin neden olduğu kirlilik nedeniyle su kalitesinin azalması, dünyanın pek çok şehrinde musluktan akan suyunun içilememesine neden oluyor.

Samsun’un Bafra ilçesinde de musluktan akan suların kirliliği vatandaşları korkutuyor. Özellikle su kesilmesinin ardından borulardan gelen pis sular musluktan su içilmemesine neden oluyor.

Durumla ilgili görüş belirten yetkililer her ne kadar “Suyun içilmesinde bir engel yok. Testler yapılıyor. Bulanık gözükebilir, fakat sağlık açısından bir engel yok” dese de halk bu duruma sosyal medya üzerinden de tepki gösteriyor.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER