Ulusal bir kanalın, canlı yayınına konuk olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Aydın'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aldıkları tedbirleri ve yaptıkları çalışmaları anlattı. Farklı illerde yaşayan, Kuşadası ve Didim'de yazlıkları olan vatandaşlara, sağlıkları için evlerinde kalmaları ve Aydın'a gelmemeleri çağrısını yineleyen Çerçioğlu, kendilerini kentte incirler olduğu zaman ağırlamak istediklerini ifade etti.

"50 BİNİN ÜZERİNDE TALEBİ KARŞILADIK"

Yaptıkları sosyal yardımlardan da bahseden Başkan Çerçioğlu, "Yemek fabrikamızın kapasitesini yüzde 100 arttırdık. Biz sosyal yardımlarımızı 11 yıldır yapıyoruz zaten. Aydın'da yaşayan hiç kimse yatağa aç girmez, soğuktan üşümez. Bizim çağrı merkezimize günde 4 bine yakın talep geliyor. Şu ana kadar 50 binin üzerinde talebi, belediye olarak karşıladık. Bu süreçte günde 3 bin 500 civarında vatandaşımıza destek veriyoruz, sıcak yemek desteği, kuru gıda. Yine narenciye desteklerimiz devam etmekte" ifadelerini kullandı.

"45 BİNE YAKIN ESNAFIMIZ DÜKKANINI KAPATTI"

Büyükşehir belediyeleri olarak başlattıkları yardım kampanyalarının İçişleri Bakanlığı tarafından durdurulması ve ardından başlayan "Devlet içinde devlet olmaz" tartışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Çerçioğlu, "Devlet içinde devlet olmaz. Ancak millet içinde imece olur. İmece yüzyıllardır devam eden kültürümüzde, örfümüzde, geleneğimizde olan bir adettir. Bizim 11 belediye başkanı olarak amacımız kepenk indiren esnafa, işini kaybeden işçiye, gündelik yevmiye ile çalışan vatandaşlarımıza destek olmaktı. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızla mağdur olan vatandaşlarımız arasında köprü olmaktı. Sadece amacımız buydu. Bu süreçte yalnız Aydın'da 45 bine yakın esnafımız işletmesini, dükkanını kapattı. Gerçekten vatandaşlarımız çok zor durumda. Amacımız haklı, haksız tartışması yapmak değil, sadece ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, destek olmaktı" ifadelerini kullandı. Ülkenin içinde bulunduğu duruma ve gelecekte yaşanma ihtimali bulunan sıkıntılara işaret eden Başkan Çerçioğlu, hükümet yetkililerine seslenerek, "Sen, ben ayrımı yapmadan birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi.