Başkan Zorluoğlu, "Biz kullarının, Yüce Mevlâ’ya yaklaşabilmesine vesile ibadetlerden biri olan kurban, gönül huzurumuzun yanında, varlık sahibi Müslümanlar ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin buluşması anlamında da önemli bir fırsattır. Bu müstesna günlerde, kurban etlerinin paylaşılması, 7’den 70’e tüm bireylerin sevindirilmesi ve büyüklerin hayır dualarını almak gibi güzelliklerle inancımızın gerekleri yerine getirilirken, bir yandan da toplumsal kaynaşma sağlanmakta, kardeşlik duygularımız pekiştirilmektedir.

Bayramlarımızın bu etkileri; birlik ve beraberliğimizden taviz vermediğimiz, dayanışmayı ve paylaşmayı eksiltmediğimiz sürece, daha geniş alanlara yayılacak, dinî vecibelerimizi yerine getirebilmiş olmanın vicdani rahatlığı yanında, devletin ve milletin dirliği daim olacaktır.  Bu duygularla, Kurban Bayramı’mızın ülkemize, milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa huzur ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hemşehrilerimin ve tüm inananların bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
 
Derepazarı Bayramı Festivalle Geçirecek
 
Rize’ nin Derepazarı ilçesinde bu yıl 3. su düzenlenecek Geleneksel Pide Festivali bu yıl bayramın 3. Ve 4. Günü yapılacak. Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin ilçe sakinlerinin kurbanı festival coşkusuyla geçireceğini kaydederek, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Pide festivalimiz 13-14 Ağustos2019 tarihlerinde yapacağız.

Memleket hasreti çeken hemşerilerimiz, Bayram tatiliniz için başka yerlere söz vermeyiniz. Kurban Bayramı’nın 3. ve 4. Gününü birlik ve beraberlik içerisinde güzel anılarla hatırlayacağımız ve aynı zamanda gelecek nesillerimize gelenek olarak miras bırakabileceğimiz bir etkinlik organize etmekteyiz. Belediyemiz tarafından 13-14 Ağustos 2019 tarihlerinde Derepazarı İlçe Stadyumunda 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz ‘Pide ve Turizm Festivali’mize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Bu festivalle ilçemizin adını bütün Türkiye’ ye duyurarak adından söz ettireceğiz. Pide ve Turizm Festivali ”nin İlçenin tanıtımına ciddi anlamda katkı sağlayacak” dedi.
 
Kaya’dan Bayram Mesajı
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Kaya, “Dini bayramlarımız insanların inançlarının gereklerini yaptığı, ailece bir araya geldiği, hasretle kucaklaştığı, dargınların barıştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği çok özel zamanlardır. Aynı zamanda dayanışmaya, paylaşmaya, yardımlaşmaya vesile olan; hatalarla yüzleşme ve özeleştiri yapma fırsatı tanıyan bugünlerin kıymetini bilmemiz ve iyi değerlendirmemiz gerekir.

Tüm iyi dileklerimizle; İşçinin, emekçinin, emeklinin, kimsenin yoksulluk sınırı altında yaşamadığı; hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, taşeron sömürüsünün ve mevsimlik işçi mağduriyetinin ortadan kalktığı; çiftçinin ve üreticinin emeğinin karşılığını aldığı; üniversite mezunlarının, öğretmenlerin, mühendislerin, sağlıkçıların atanamama korkusu yaşamadığı; emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, intibak yasası sorunlarının son bulduğu bir Türkiye'de tüm vatandaşlarımızın bayram tadında yaşamalarını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ailelerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar; ülkemize huzur ve bereket getirmesini temenni ederim.” ifadelerini kullandı.
 
Günümüz Standardını Yakaladık
 
 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO)  restoran ve lokanta işletmecilerinin oluşturduğu 29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi olan Mustafa Kalaycı, turizmde şehirler kadar o şehirlerdeki restoranların da önemli bir hale geldiğini söyledi.

Restoran işletmecilerinin turizm sektörünün en önemli dinamiklerinden biri olduğunu belirten Mustafa Kalaycı, “Restoranlarımız günümüz standartlarını yakalayıp kurumsal bir yapıya bürünerek şehrimizin turizmine hizmet etmektedir. Bu özellikleri ile birçok restoranımız klasik yeme içme yeri mantığından çıkmış, Trabzon’a gelince mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon haline gelmiştir. Yörenin yerel lezzetlerini misafirlerle buluşturan restoranlarımız, sektörde binlerce kişiye istihdam oluşturmakta ve onlarca tedarikçiden alışveriş yaparak şehrimiz ekonomisine katkı sağlamaktadır” diye konuştu.
 
Başkan Gürsoy'dan Kurban Bayramı Mesajı
 
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eden Başkan Gürsoy, "Kurban ibadetini yerine getiren her bir kardeşimiz aslında bireysel bir ibadet değil toplumsal bir ibadet gerçekleştirmektedir. Toplumsal olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, yardımlaşma ve dayanışmayı arttıracak olan Kurban Bayramının manevi iklimini 7'den 70'e yaşamak ve yaşatmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Hem şehrimiz hem ilçemizde yaşayan hem de bayram için memleketine gelen vatandaşlarımızın bu şuur ve duruşla bayramlarını idrak edecek olduğunu düşünüyorum. Kurban ibadetinin sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yerine getirilmesi için Arsin Belediyesi olarak hazırlığımızı yaptık ve bayram boyunca da görevli personelllerimiz görevinin başında olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle her bir hemşerimin Kurban Bayramını canıgönülden kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Gürsoy, ilçedeki halk bayramlaşma programının 12 Ağustos Pazar günü (Bayramın 2.günü) saat 11:00'da Arsin Belediyesi Hizmet Binası önünde olacağını belirtirken tüm vatandaşları da davet etti.
 
Kırkbıyık Göreve Başladı
 

Akçaabat müftüsü Ramazan Tekin'in İstanbul-Kağıthane İlçe Müftüsü olarak atanmasıyla boşalan Akçaabat Müftülüğü’ne Samsun İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırkbıyık atanmıştı. Müftü Kırkbıyık Akçaabat’a gelerek görevine başladı.
 
Taşçı Görevi Devretti
 
Gümüşhane Ülkü ocakları Başkanlığını 4 yıla yakın bir süredir devam ettiren  Salih Taşcı görevini Şiran Ülkü ocakları başkanlığı yapmakta olan Murat Taştan’a devretti. Ülkü ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş bir dizi temasta bulunmak için Gümüşhane’ye geldi.

Ülkü Ocakları Gümüşhane il binasında konuşan Ateş, “Mahalli idareler seçimlerinde ardından da teşkilatlarımızda değişiklik yapmamız usule gelen yerlerde değişiklik yapak üzere devir teslim yapmak üzere Türkiye’nin değişik vilayetlerini dolaşıyoruz. 3 gündür de Karadeniz turundayız. Salih Taşcı arkadaşımızdan Allah razı olsun. Uzun bir süredir ocak başkanlığı yapıyordu.  Er zaman söylediğim bir şey var ki başkanlığa bir nimet değil külfet makamıdır. Burası şehitler makamıdır. Şehit olacağını bile bile bu makama talip olanların makamıdır. Başkan arkadaşım daha az uyuyacak daha fazla çalışacak. Bu şuurla ocağımıza hizmet edecek”  dedi.
Editör: TE Bilisim