Birleşik Metal İş: Yasağa boyun eğmeyeceğiz, pazartesiye kadar işbaşı yapmayacağız!

Birleşik Metal İş'in örgütlü olduğu 13 fabrikada bu sabah 2 bin 200 işçinin katılımıyla başlayan grev, AKP tarafından yasaklandı. Sendika, 23 Ocak Pazartesi gününe kadar işbaşı yapmama kararı aldı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Bu hak gaspına boyun eğmeyeceğiz" denildi.

Haber Merkezi

Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu ABB Elektrik, Alstom, GE Grid Solution, Schneider Enerji, Schneider Elektrik firmalarına 13 iş yerinde bu sabah başlayan grev, AKP hükümetince 60 gün süreyle ertelenince, sendika pazartesi gününe kadar işbaşı yapmama kararı aldı. 

Bu firmaların 4 ildeki 13 fanrikasında çalışan yaklaşık 2 bin 200 işçi bu sabah grev pankartlarını asarak direnişe başladılar. Grev halaylarıyla ve sloganlarla devam eden grev, öğle saatlerinde Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan "grev erteleme" kararıyla kesintiye uğradı. Patron partisi AKP'nin "milli güvenliği tehidt ettiği" gerekçesiyle grevi 60 gün ertelemesi, işçiler arasında tepkiye yol açtı. 

Birleşik Metal İş Sendikası, bu sabah grevin başladığı iş yerlerindeki işçilerin 23 Ocak Pazartesi sabahına kadar işbaşı yapmayacağını duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Birleşik Metal İş'ten yapılan açıklama şöyle: 

Sendikamızın örgütlü olduğu GE Grid Solution, ABB Elektrik, Schneider Enerji ve Schneider Elektrik işletmelerine bağlı fabrikalarda bu sabah 2200 üyemizin tam katılımıyla başlattığımız grevimiz öğlen saatlerinde yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi (yasaklandı).

Hükümet, iki gün önce Asil Çelik’te de aynı kararı alarak işçilerin en temel hakkı olan grev hakkının kullanımı ortadan kaldırmıştı. Bugün de benzer karar işveren sendikası EMİS bünyesindeki fabrikalarda çalışan üyelerimizin başlattığı grev için alındı.

Bilinmelidir ki metal işçileri, Hükümet tarafından artık bir alışkanlık haline getirilen bu hukuksuzluğa boyun eğmeyecektir. Hükümet ve işverenlerin kol kola işçilerin haklarını ortadan kaldırmaya yönelik saldırılarına karşı mücadelemiz devam edecektir.

Grevimizin ertelendiği EMİS’e bağlı fabrikalarda işçiler pazartesi gününe kadar işbaşı yapmayacaktır.

Artık canımıza tak eden grev yasağı dayatmasına karşı sendikamız, EMİS işyerlerinde mücadelenin nasıl sürdürüleceğinin kararını her zaman olduğu gibi yine işçilerle birlikte alacaktır.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.