BİRLEŞİK METAL İŞ SENDİKASI 5 ŞUBATTA GREVE GİDİYOR

featured

Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik İl Temsilcisi Recai Büyükbeyhan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS)’nın, metal işçilerine karşı dayatmacı ve işçilerin haklarını geriye götürme tavrının devam etmesi sonucunda 5 Şubatta greve gideceklerini duyurdu.

5 ŞUBAT’TA GREVDEYİZ

Büyükbeyhan, yaptığı basın açıklamasında, sendikalarının örgütlü olduğu 41 iş yerinde süreci 7 Ekim itibariyle başlayan 2019-2021 dönemine ait grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar bir sonuç alınamadığının altını çizerek; “MESS’in yüzde onluk zam teklifi metal isçilerinin taleplerini karşılamaktan çok uzaktadır. MESS metal işçilerinin haklarını budamak ve ücretleri düşürmek istiyor. MESS krizi bahane ederek fırsatçılık yapmak istiyor. Toplu sözleşmeler işçilerin haklarını koruyup geliştirdiği kazanımlardır. Toplu sözleşmeler patronların işçilerden sürekli yeni fedakarlıklar talep ettiği gündemler değildir” dedi.

“Metal işçilerinin talepleri karşılanmalıdır.”

Büyükbeyhan, basın açıklamasının devamında; “Bu yangını söndürmek istiyorlarsa ne yapılacağı bellidir” ifadelerinde bulunarak “Metal işçilerinin talepleri karşılanmalıdır. 27.01.2020 Pazartesi günü 5 Şubat olarak açıkladığımız grev uygulama tarihimizi örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde olduğu gibi Bilecik bölgesinde bulunan Demisaş ve Accuride Wheels işyerlerinde de ilan ettik. Şayet bugünden sonrada da Mess’in dayatmacı ve işçilerin haklarını geriye götürme tavrı devam ederse, anayasal hakkımız olan grev uygulamamızı 5 Şubatta gerçekleştireceğiz. Metal işçilerinin kazanımı Türkiye İşçi Sınıfının kazanımı olacaktır. Mücadelemiz kutlu olsun. Yaşasın Onurlu Mücadelemiz! Yaşasın Disk Yaşasın Birleşik Metal İş!” ifadelerini kaydetti.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir