AKP'den AA'ya ilk savunma

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 24 Haziran seçimlerine yönelik AKP kanadından ilk açıklamayı yaptı...

AKP'den AA'ya ilk savunma

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 24 Haziran seçimlerine yönelik AKP kanadından ilk açıklamayı yaptı...

Ünal, seçimlerde tartışılan AA için, "Özellikle AA'nın hedefe konularak tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil" diye belirtti.

"BİRKAÇ MÜNFERİT OLAY DIŞINDA..."

Ünal'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

-Bugün Türkiye bir demokrasi şöleni yaşadı. Ve bildiğiniz gibi seçimler, demokrasinin düğünüdür. İçişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamaya göre, son dönemlerin en güvenli seçimlerinden birini yaşadık...

- Seçim sonuçları hiçbir şüpheye mahal olmaksızın açıklanıyor.

- Her sandığın başında siyasi partilerin müşahitleri varken şu an itibariyle bütün siyasi partiler sonuçları beraberce takip ediyorlar.

- Bazı kurumlarımızın hedef alınarak tehdit edilmesi, bu tehditlerin sonucunda da ortaya çıkacak ağır sonuçlar unutulmamalıdır.

- 'Ben YSK'nın önüne gideceğim, kabul etmiyorum' ifadeleri doğru değil. Birkaç münferit olay dışında sakin geçmiş, siyasi parti temsilcilerinin önünde sayılmış pusulalardan bahsediyoruz.

- Özellikle AA'nın hedefe konularak tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. AA ıslak imzalı tutanakları alıyor ve giriyor.

- Devletin kurumları üzerinden oluşturulan bu ağır tahrik kabul edilebilir bir şey değil.

- Bütün sandıkların açılmasını bekliyoruz. Bunlar siyasi parti temsilcilerinin gözleri önünde ortaya konulan sonuçlardır. Bunu manipülasyon yaparak, kendi tabanını tahrik ederek yürütülen manipülasyon doğru değil.

"SONUÇLAR NETLEŞİNCE..."

- Sizlerden rica ediyoruz, AK Parti, iktidar olmanın sorumluluğuyla davranmaktadır. Sadece kendi oyumuzun değil, diğer partilerin oyunun güvenliği de bizim için önemlidir.

- Cumhurbaşkanımız genel merkezimize gelecek. Sonuçlar tam anlamıyla açıklanana ve netleşene kadar bekleyeceğiz.

- Bu sonuçlar milletin iradesinin tecellisidir. Her siyasi parti bu sonuçlara yönelik son derece saygılı olmalıdır.

- Sonuçlar netleşince inşallah cumhurbaşkanımız genel merkezimize gelecek ve bir balkon konuşması yapacaktır?

- Şeffaf, açık seçim sonuçlarından bahsediyoruz. Yapılan manipülasyon doğru değil. Buradan bütün siyasileri dikkatli davranmaya çağırıyorum.

Odatv.com

AKP Mahir Ünal arşiv