BİRİLERİ BU KATLİAMLARA NE ZAMAN DUR DİYECEK!

VİDEOLU ÖZEL HABER Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ''AĞAÇ KATLİAMLARI DURMAK BİLMİYOR'' Son olarak Turgutlu'da Yıldırım Mahallesi 19 Mayıs Ortaokulu bahçesinde yapılması planlanan ek Anadolu Lisesi ve Atölye binası inşaat sahası içerisinde bulunan 1 Adet Fıstık Çamı ve 10 Adet Diğ Yapraklı ağaç katledildi. Ağaca, ormana ve yeşil doğaya olan hassasiyetimizin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine olan hassasiyetimiz kadar öncelikli olduğu bilinmelidir.

AĞACA, ORMANA HASSASİYETİMİZ ÖNCELİKLİ

Turgutlu’da 19 Mayıs Orta Okulu bahçesinde; Yeni yapılması planlanan Anadolu Lisesi ve Atölye binası inşaat alanı sınırları içerisinde bulunan 1 Adet Fıstık Çamı olmak üzere 10 Adet Diğ Yapraklı ağacın katledilmesine ilçe halkından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Videolu Özel Haber;

HABER:Haşim KARATAŞ

WhatsApp ihbar hattımıza gelen şikayetleri değerlendirdik ve okul bahçesinde yapımı devam eden inşaat alanında korunması gereken ağaçlar ile ilgili ihaleyi alan şirket yetkililerine sorduk yetkililerin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar verdiği kaçamak cevaplar akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Okul yapmak için ağaç kesmek mazeret değildir.

Turgutlu Yıldırım Mahallesi'nde 19 Mayıs Ortaokulu bahçesinde bulunan ortaokul binasının bahçesinde bulunan ağaların yeni okul binası yapılacağı gerekçesiyle kesildi. Aralarında fıstık çamı ve diğ Yapraklı diye adlandırılan ağaçlarının da bulunduğu ağaçların kıyılmasına ilçe halkından ise tepkiler geldi.

HABER MERKEZİMİZE GELEN İHBARI DEĞERLENDİRDİK!

Haber Kasaba Gazetesinden geliyoruz.

Burada yaşanan ağaç kesimi ilgili Whatsaap ihbar hattımıza gelen şikayetleri değerlendirmek adına burada bulunuyoruz.

KONUYLA İLGİLİ FİRMA YETKİLİLERİNE SORDUK?

RÖPÖRTAJ;

Soru: Bu ağaçlar kesilmese teknoloji çağındayız ve makineleri var. Sökülüp bir başka yere nakledilse ve bir başka yere dikimi sağlansaydı daha doğru olmaz mıydı? Bu ağaç kesilip parçalanmış, siz şirket olarak bunu değerlendirdiniz mi? Ve bu talimatı size kim verdi bu ağacı kesmeniz konusunda!.

Cevap: Biz onu da değerlendirdik orman müdürlüğü ile görüştük ve kökünün çok küçüleceğinden dolayı kuruyacağını söylediler ondan dolayı kesim izinlerimizi aldık. Burası zaten bakanlıktan ihale edildi. İhaleyi biz aldık.Kendi sınırlarımız içerisinde ormanın izniyle de yapmamız gerekeni yapıyoruz ne yazık ki ama bu kadar?

Sorduk; Peki bu ağacın alanı proje içerisinde mi?

Cevap: Proje evet binanın ortasına yakın bir yerde kaldığı için mecburen bunu kesmek zorunda kaldık.

Soru: Peki projeyi çizerken bu ağacın burada olduğunu biliyorlar mıydı ve ona göre mi projeyi çizdiler. Yoksa hiç görmeden sadece alanı görüp arsa üzerinde mi bu projeyi çizdiler. Mühendisler nasıl bir şekilde çizdi bu projeyi.

Cevap: Ankara’dan bakanlıktan geldiği için arsanın durumu ile ilgili bilgileri olmayabilir. Sadece arsanın yüz ölçümüne göre yapılmış çizilmiş buraya bir proje olarak gönderilmiş olabilir.Onunla ilgili bir bilgim yok açıkçası ama bakanlıktan direk geliyor tabi bu proje.

Soru: Peki burada yapılan işlemde sizin her hangi bir yetkiniz yok sadece şantiye şefi olarak görev yapıyorsunuz.

Cevap: Biz burada sadece bu ihaleyi almış durumdayız ve nerde ne yapılması gerekiyorsa biz tabi ki; İşte milli eğitim banlığı veya bakanlıkların verdiği şekilde uyguluyoruz sadece bu kadar. Diye konuştu.

Siz hiç ağaç dikip karşılıksız büyüttünüz mü?”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET ÖLMEZ, İLE GÖRÜŞTÜK; 

Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, ile yaptığımız görüşmede Turgutlu’muza büyük bir yatırımın geldiği ve Türkiye’nin en büyük yatırımlarından birinin Turgutlu’ya kazandırılacağını belirten Ölmez, Ağaçlar yeni yapılacak okul binasına engel oluşturduğu için kesildi. Tabi sökülüp bir başka yere taşınıp dikilebilirmiydi orasını bilemiyorum bilmedim bir konuda bir şey söylemem doğru olmaz ama Turgutlu’muza büyük bir kazanç bu okul ve Proje bakanlığın bir projesidir. Ağaçların kesimi bir başka yere taşınması veya bir başka yere dikilmesi konusu beni aşan bir  durum ben bu konu da bir şey diyemeyeceğim sadece şunu söyleye bilirim gerekli izinler alındı. Diye konuştu.

O AĞAÇLAR ARTIK YALNIZCA FOTOĞRAFLARDA KALACAK!

Turgutlu’da yaşayan ilçe ve mahalle halkının anılarıyla dolu tarihi okul binasının bahçesinde okul yapılacağı gerekçesiyle çok sayıda ağacın kesilmesi sonrası bazı vatandaşlar bizim elimizden bir şey gelmiyor yetkililer bu tarz şeyleri oldu bittiye getiriyor diyerek sitemde bulunurken, O ağaçlar şimdi yalnızca fotoğraflarda kalacak” Okul yapmak için ağaç kesmenin mazeret olmadığının altını çiziyoruz. ifadelerini kullandılar.

'AĞAÇ KESİP YERİNE BİNA YAPMAKLA KALKINMA OLMAZ'

Ülkemizde son zamanlarda ağırlıklı olarak gündemde olan “ağaç kesilmesi / taşınması / dikilmesi” konusu ile ilgili olarak ; “Üzülerek belirtmek isteriz ki, Her düzeyden yetkililerin ağaç diktik diye öğünmelerini bir yana bırakacak olursak, ağaçla fidanın arasındaki farkı bilmedikleri ve birbirine karıştırdıkları anlaşılmaktadır.

'OKUL BİNASINA ENGEL OLACAK AĞAÇLAR KESİLDİ'

Kavram kargaşasına açıklık getirmek ve bilerek veya bilmeyerek yapılan kimi yanlışlıklara işaret etmek bir anlamda görev oldu. Önce Ağaç mı, Fidan mı! Yoksa inşaat mı? Konusunu ele alalım.

O AĞAÇLARI NE ZORLUKLARLA YETİŞTİ! 

Ağaç ve yararları konusunda söz söyleyecek değiliz. Çünkü yurttaşlarımızın çok büyük bir çoğunluğu ağacın önemini, yaşamımız için işlevlerini iyi bilmektedir. Siyasi iktidar ve belediyelerde ise ağaç konusunda bambaşka bir algının egemen olduğunu düşünmekteyim.

Ağaç veya ağaç topluluğu görüldüğünde oraya ticari bir yatırım akıllarına gelebilmektedir

Haber Merkezi

Editör:Barış Taşpınar

Bakmadan Geçme