Zihni AĞIRMAN


BİRDAL ÖZTÜRK ve BAŞARI


Trabzon her ne kadar tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ticari bir kent olsa da, Türk siyasetine yön veren bir şehir olsa da, coğrafi konumu itibariyle Türkiye ile Asya´yı birbirine bağlayan köprü vazifesi görse de aynı zamanda bir spor kentidir.

Spor kenti derken sadece futbol değil elbette

Güreş, Basketbol, Hentbol, Tekvando, Muay thai, Wushu, Atletizm, Boks, Atıcılık, Eskrim ve sporun her dalında şampiyonlukları olan bir şehirdir Trabzon

Yalıspor´un süper ligdeki takımının tamamı yüksekokul mezunlarından oluştuğu o efsane kadroyu asla unutmadık.

O kadronun önemli mihenk taşlarından birisi de Bugünkü Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk´tür.

Birdal Öztürk Trabzon´da hem üst düzeyde spor yapmış, hem de sporun eğitimini almış ve 5 yıldır da Gençlik ve Spor Müdürlüğü´nün yükünü taşımış önemli bir bürokrattır.

Birdal Öztürk´ün Gençlik ve spordaki müdür yardımcılıkları, şube müdürlükleri ve müdürlükleri aslında bu kentte farklı alanlarda spor yapanlar için büyük avantajdır.

Birdal Öztürk Trabzonspor´un marka değerini kent için önemini bilen ancak bunu bilirken de diğer branşlara da saha bulmak için kaynak aramak için gece gündüz çalışan bir kardeşimizdir.

Değerdir

Zaten geride kalan hafta içi erkek voleybol milli takımını Trabzon´daki organizasyonu kazanarak bitirdiği maç tribündeki taraftar doluluğu ve coşkusu Birdal Öztürk´ün salon sporlarındaki özenini ve başarısı ortaya koymuştur.

Önümüzdeki aylarda Hayri Gür Spor Salonu da milli takımlar seviyesinde dörtlü bir buluşmaya sahne olacak.

Kadın milli takımların yarışacağı Voleybol şampiyonasında da belki de Hayri Gür tüm tribünleriyle birlikte dolup taşacak ve o gün Trabzon farklı bir coşku yaşayacak.

10 bin kişiyi salona taşıyacağım dedi Birdal Öztürk.

Bu müsabakalar Yomra´da, Beşirli´de Pelitli´de kaderine terk edilen ve çürümeye terk edilen spor tesislerinin ruhunu yeniden canlandırmasıdır.

Trabzon´da adeta unutulmaya yüz tutmuş atletizme de doping olan bir yönetici olmuştur Birdal Öztürk

Köprübaşı´nda atletizm federasyonunun gerçekleştireceği dağ koşusu milli takımlar seçmelerinin arkasından Çaykara Uzungöl- Demirkapı-Soğanlı Yayla güzergâhında gerçekleşeceğini görmek hem ilçelerimiz hem de atletizm sporu adına son derece olumlu gelişmelerdir.

Spor tesislerinin bakımı, Trabzonspor kulübü ile birlikte uzlaşma halinde çalışması Trabzon´daki güreşçilerin, boksörlerin, mille takımlar seviyesindeki başarılarına katkı sağlamasıyla birlikte Birdal Öztürk sporun içinden gelen ve destek olunması gereken bir yönetici bir değerdir.

Eğer siz bu şehirde başarılı iseniz, eğer siyasetçiler ve yöneticiler güvenip size sporun yanında Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi devasa bir aileyi de teslim edilmesinin altında onun başarısı yatıyor.

Artık devletin hafızası, siyasetin hafızası ve zekâsı; sporu yönetenlerin hafızası kim başarılı kim başarısız olduğunu çok yakından takip ediyorlar.

Birdal Öztürk bence Türkiye´nin en başarılı müdürlerinden biridir.

Tebrik ediyor ve kutluyorum.

O nedenle Birdal Öztürk daha uzun yıllar Trabzon sporuna hizmet edebilecek seviyede, bilgi birikimi ve donanımındadır.

Planlamasını programını yapmıştır

Bizlere düşen bu gibi değerlere destek olmaktır.

Bu da bizim sorumluluğumuzdur.

Olimpiyata hazırlama merkezlerinden, olimpiyatlara daha fazla sporcu göndermek, madalya alacak ve uluslararası düzeyde istiklal marşımızı gururla okutup bayrağımızı göndere çekecek sporcular yetiştirmektir.

Birdal Öztürk ve ekibi bunu başarabilecek bilgi, birikim, beceri ve donanıma sahiptir.

Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle.