MENÜ

Birçok eksiği kapatır

Abone Ol Google News

Oleksandr Zinchenko’nun ön plana çıkan özelliği, çok yönlü bir oyuncu olması. Kariyerine ofansif orta saha olarak başladı. Kanatlarda görev yaptı, orta sahanın merkezinde oynadı. Aynı Fabian Delph gibi Guardiola tarafından sol beke dönüştürüldü. Premier Lig gibi dünyanın en zorlu liginde, fazla zorlanmadan bu görevi üstlenmeyi başardı. Gerçek anlamda joker olması sadece saha içi yeteneklerine dayanmıyor.

Haberin Devamı

Ne istediğini biliyor

21 yaşındaki oyuncu, mental anlamda da çok güçlü. Shakhtar altyapısından yetişti ancak Ukrayna’daki iç savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Rusya’ya taşındı. Ukrayna ekibiyle sözleşmesi bulunduğu için yaklaşık 6 ay futbol oynayamadı. Buna rağmen bireysel çalışmalarla kondisyonunu üst seviyede tuttu, “Moskova sokaklarında her gün antrenman yaptım” diyerek o dönemi anlattı. 2015’in şubat ayında Rus ekibi Ufa’ya imza attı. Ama aklı hep İngiltere’deydi. Bunun için, o dönem Ufa’da forma giyen Arsenal’li Emmanuel Frimpong’dan İngilizce dersleri aldı. Her zaman hırslı, ne istediğini bir oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Cocu büyük şans

Zinchenko artık 21 yaşında ve kendini kanıtlamak için düzenli olarak forma giymek istiyor. Her kulüp için yeteneklerinin yanı sıra sadece futbol oynamayı düşünen oyunculara sahip olmak bir şans. Cocu’nun sezon başında istediği ‘enerjik orta saha’ transferi yapılamamıştı. Zinchenko bu açığı rahatlıkla kapatabilir. Belli ki Hollandalı teknik adam bu sezon tek bir taktiğe bağlı kalmayacak. Bu açıdan baktığımızda da çok yönlü yapısıyla Ukraynalı futbolcu, Fenerbahçe için ideal bir transfer olur. Cocu’nun Zinchenko’yla PSV’de birlikte çalıştığı da unutulmamalı. Kendisini yakında tanıyor. Bu nedenle en iyi verimi nasıl alacağını biliyor. Kısacası Oleksandr Zinchenko, Fenerbahçe’de birçok eksiği kapatabilecek kapasiteye sahip bir yıldız adayı.

YORUM YAZ