AYŞİN SEÇİL GEZER

Bircan, şunları söyledi: “Ekonominin büyüdüğü ve rekor kırdığı dile getiriliyor. Ancak, bu suni bir büyümedir. Burada, ithalatla ve harcamayla ilgili bir büyüme söz konusudur. İstihdamla ve üretimle ilgili bir büyüme söz konusudur mudur? Hayır. Sürekli ihracatla ilgili söylemlerde bulunuluyor ancak, ithalatla ilgili bir söylemde bulunulmuyor. Kısacası, Türkiye’ye hiçbir getirisi olmayan bir büyümeden bahsediliyor.”

PARA BİRİMİMİZİN DEĞERİ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Türkiye ekonomisinin büyüyüp-büyümediğini sokağa çıkıp, halka sorulması gerektiğine kayıt düşen Erdin Bircan, “Ekonominin durumunu çiftçiye, emekliye, esnafa ve halka sorulmalıdır. Ekonomimiz büyüyorsa, emekli neden mutlu değil. Asgari ücret, o zaman neden 2 bin liraya çıkartılmıyor. Büyüme varsa, insanların bütçesinin de büyümesi gerekiyor. Kişi başına milli gelirin 10 bin liraya çıkacağı ifade ediliyor ama 6 bin-7 bin dolarda kaldığını görüyoruz. İnsanların gözünün içine bakarak yine yalan söylüyorlar. Büyüme sunidir. Başka bir deyişle, balon büyümedir. Bir yere takıldığında patlar. Ülkede ekonomi büyüyorsa, istihdam oranı iyiyse, dolar neden 4 lira bandına geldi? Bunun adı büyüme değil; devalüasyondur. Büyüme olan ülkelerde, enflasyon düşer ve devalüasyon olmaz, para birimi değer kaybetmez. Dolarda bir artış olmadı, bizim para birimimizin değeri yarı yarıya düştü. Böyle bir durumda, nasıl bir büyümeden söz edilebilir ki? Ülkede büyümek istiyorsanız, istihdamı artırırsınız.” dedi.

MALATYA’DAKİ KÜRECİK RADAR ÜSLERİNİ KAPATSINLAR

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de, Kudüs meselesinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Bircan sözlerine şöyle devam etti: “Kudüs’le ilgili soru önergesi verdim. İsrail’e gerçekten karşılarsa, Malatya’daki Kürecik radar üslerini kapatsınlar. Buralar kapatılırsa o zaman ben iktidarın samimi olduğuna inanırım. Bir taraftan İsrail’i korurken; diğer taraftan da iç siyasete dönük ver yansında bulunacaksınız. İslam birliği toplantıları yapacaksınız. Bu tamamen insanları yanıltma politikasıdır.”

KEŞAN DEVLET HASTANESİ YAPILDI AMA HALEN AÇILAMADI

Türkiye’de bir çok yerde çevreyle ilgili bir takım tahribatların yaşandığını ifade eden Erdin Bircan, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Çevre tahribatıyla ilgili 19 Aralık 2017 tarihinde mecliste söz alıp değerlendirmelerde bulunacağım. Ayrıca, bölgemizde de, çevre konusunda ciddi tahribatlar yaşanıyor. Yaşanan sorunları her gün dile getireceğiz. Keşan-Enez Karayolu yapılacağı ve ödeneğin çıktığını ifade ettiler. Soruyorum: şimdi bu yol ne oldu? 2018 yılı bütçesinde böyle bir ödenek yok. Burada insanları kandırıyorlar. Ülkeyi 15 yıldır yönetiyorlar ve yaptıkları,  tahribatları ortadadır. Keşan Devlet Hastanesi yapıldı ama halen açılamadı. Her gün müteahhit değişiyor. Bu ülkede ciddi tahribatlar açıldı ama biz, en kısa sürede iktidar olacağız ve bu tahribatı ortadan kaldıracağız.”