HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İŞKUR’un Edirne ve Türkiye genelinde kaç yurttaşa iş bulduğunu Meclis’te sordu.
Bircan, Türkiye İş Kurumu İŞKUR’un yasa ile kendisine verilen iş bulma görevini hatırlatarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na bir soru önergesi vererek, kaç yurttaşa iş bulduğunu sordu.
CHP’li Bircan, işsizliğin en yakıcı sorun olduğunu dile getirerek, görevi iş bulmak olan İŞKUR’un bu konuda hangi çalışmaları yaptığını öğrenmek istedi.
Bircan önergesinde, şu sorulara yer verdi:
-      Seçim Bölgem Edirne ve Türkiye genelinde 2010-2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle iş arayan kaç yurttaşımız İŞKUR’a başvurmuş, başvuran kaç vatandaşımıza İŞKUR aracılığı ile iş bulunmuştur?

-      Seçim Bölgem Edirne ve Türkiye genelinde 2016 yılı itibariyle sektörler ve branşlardaki işsizlik oranları ne kadardır?

-      Seçim Bölgem Edirne ve Türkiye genelinde istihdam edilebilirliğin artırılması için uygulanan aktif işgücü piyasası politikaları nelerdir? Meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi kapsamında açılan kurs sayısı kaçtır? Bu kursları bitiren kaç kişi çalışma olanağı bulmuştur?

-      Seçim Bölgem Edirne ve Türkiye genelinde, 2010- 2016 yılları arasında ve yıllar İtibariyle 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu hükümleri çerçevesinde kaç kişi işsizlik sigortasından yararlanmak için başvurmuş, başvuranlardan kaç kişiye ne kadar işsizlik sigortasından ödeme yapılmıştır?”
Bircan, işsizlik için kurulmuş İŞKUR’un vatandaşlara yeterince hizmet etmediğinin altını çizerek, “Her kurumda olduğu gibi burası da yandaş iş bulma kurumu olmuştur. Gelen talepleri görmezden gelen kurum, sadece yandaşlara iş bulmaya çalışmaktadır.” diye konuştu.