Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 2012 yılından beri bitirilemeyen FATİH Projesi’ne bugüne kadar 1 buçuk milyar TL’den fazla kaynak aktarıldığını açıkladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın, 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile ilgili verdiği soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı.

CHP’li Bircan’ın FATİH Projesi hakkında sormuş olduğu sorular, bir türlü bitirilemeyen projeye 1 milyar 549 milyon 64 bin 245 TL kaynak aktarıldığını ortaya çıkardı. Bu kaynağın 1 milyar TL’lik kısmı 2013-2014-2015 yıllarını, 1 milyar 20 milyon TL’lik kısmı ise 2016 yılı için tahsis edildiği de belli oldu.

KİMLERE DOĞRUDAN ALIM VE İHALE VERİLDİĞİ GİZLİ

Bircan, “İhale ve doğrudan alımların kim veya hangi firmalardan yapıldığı sorularına yanıt vermeyen bakanlık, böylece yapılan ihale ve doğrudan alım işlemlerinde hangi firmalara kaynak aktarıldığını da gizlemiş oldu.” dedi.

15 TEMMUZ SORUSUNA DA YANIT YOK

Bircan, önergesindeki, ihale verilen ve/ ve ya doğrudan alım yapılan şirketler hakkındaki “Bu şirketlerden 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PYD soruşturmaların kapsamında el konulan, kayyum atanan veya ortak ve yöneticileri hakkında soruşturma açılanlar var mıdır? Bu şirketler hangileridir? Bu şirketlere verilen ihalelerin ve bu şirketlerden yapılan doğrudan alımların toplam bedeli nedir?” sorusuna ise bakanlığın yanıt vermekten kaçındığını söyledi.

FETÖ İÇİN AKP’Yİ HEP UYARDIK

Bircan, “Biz CHP olarak FETÖ için AKP’yi hep uyardık. Hatırlayınız değerli insan, rahmeti Kamer Genç FETÖ’cülerin gerçek niyetlerini anlattığı için Meclis kürsüsünde AKP’li vekiller tarafından tartaklandı. 15 Temmuz’dan sonra bu işi idrak edebilen AKP, FETÖ’cülere ne kadar kaynak aktardığını gizliyor. O dönem verilen ihale ve doğrudan alımların büyük kısmında FETÖ’yü kayıran ve palazlanmasına neden olan AKP’dir.” açıklamasında bulundu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ