Biraz Yavaş Azıcık Kural

Diyarbakır'da şehir içi hat dolmuşları rekabetten dolayı yolcu kapma telaşıyla yaptıkları aşırı hız nedeniyle, yolcu ve yayaların hayatını tehlikeye atıyor.

Biraz Yavaş Azıcık Kural

Diyarbakır’da şehir içi hat dolmuşları rekabetten dolayı yaptıkları aşırı hız, yolcu ve yayaların hayatını tehlikeye atarken vatandaşlar, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söylediler. Yaptıkları hızdan dolayı halkın tepki göserdiği dolmuş şoförleri, çoğu zaman trafik kurallarını ihlal ediyor.

Dolmuş şoförlerinin yaptıklarından bütün Diyarbakır halkının mustarip olduğunu belirten İpek Güzel, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır’da yaşamadığını kısa süreliğine geldiğini fakat bu süre zarfında çok rahatsız olduğunu ve çocuklarıyla beraber büyük bir tehlike atlattıklarını belirten Güzel, ”Şoförlerin yaptıkları hızdan dolayı çok rahatsızım. Bundan bir hafta önce benim de başıma geldi. Arabadan çocuklarla beraber inerken araba hareket etmeye başladı, çocuk nerdeyse düşecekti. Bu konuda şikâyetim var daha duyarlı olurlarsa toplum için bizim için daha iyi olur.” dedi.

“1,5 TL  birinin ölmesine değmez”

Ofis semtinde geçenlerde iki minibüsün yolcu almak için yaptıkları rekabetten dolayı bir kadının ölümüne neden olduklarını söyleyen Yusuf Baran, ” Çok hızlı sürdükleri için bazen kazalar yaşanıyor. Ölüm haberleri geliyor. Geçen hafta Ofis semtinde iki minibüs yolcu almak için rekabet ediyorlardı ve sonra o yolcuya çarptılar, yolcu öldü. Çok hızlı sürdükleri için binmeye korkuyoruz ama mecburuz. Yetkililer acele etmeden sırasıyla ve saatiyle çalışan sistemi getirmeleri lazım. 1,5 TL için birinin ölmesi değmez. O yüzden daha dikkatli davranmalarını istiyoruz. Trafik kurallarını çiğnedikleri için kazalara sebebiyet veriyorlar.” dedi.

Aşırı hız yapan bir minibüsün amcasının kızını hastanelik ettiğini söyleyen Sadullah Baran ise,” Minibüslerin çok hızlı gitmesinden dolayı bazen anne-çocuk beraber düşüyor. Kafasına göre basıp gidiyorlar. Önüne biri çıkarsa kaza yapma ihtimali çok yüksek. Bazıları bayanmış, çocukmuş, ihtiyarmış hiç düşünmüyor. Onca insanın canları onlara emanet, bundan dolayı daha dikkatli olmaları lazım. Aynı şekilde hız yapan bir minibüs, amcamın kızına çarparak hastanelik etti. İki gün boyunca amcamın kızı hastanede yatılı kaldı daha fazla insan zarar görmesin artık.” ifadelerini kullandı.

Minibüslerin koltuk sayısı 22 iken 35 kişiye kadar yolcu aldıklarını belirten Veysi Bozkuş, trafik kurallarına uymadıklarını ve yolcuların tam binmeden hemen kalkış yaptıklarını ifade ederek  bundan dolayı yaşlı ve çocukların kazalar atlattıklarını ayrıca klimaların bozuk olmamasına rağmen çalıştırmadıklarını söyledi.                                                                                                                                                                                                                                                                              

“Allah her şeye bir sınır koymuştur”

Fahrettin Oğurlu adlı vatandaş ise şunları söyledi:

”Allah her şeye bir sınır koymuştur. Bu araçlar için de geçerlidir. Eğer kurallara uymazlarsa, sınırı aşarlarsa ölümüne sebebiyet verdikleri kişilerin katilleri olmuş olurlar. Allah katında da, kulların yanında da bunlar mesuldürler ve cezalandırılırlar.  Bu dolmuş şoförleri anladığım kadarıyla parayı görünce adeta sarhoş gibi oluyorlar.”

Öte yandan dolmuş şoförleri ise sürücülerin yol kenarlarına park etmelerinden ve yeşil ışık yanmasına rağmen hala da beklediklerinden yakınarak hız yapmadıklarını ileri sürdüler.

Kaynak: Diyarbakır Söz