Fırat Beyazıt ÇELİK


BİR YIL OLDU HALA ACIMIZ DİNMEDİ BE KARDEŞ!...

Binalar göğe yükselmiş, Heybetli Ağrı dağı´nı gölgesinde bırakmış.


      Uzun zamandan beridir gelmediğim ana-baba ocağı Doğubayazıt´a sevgili kardeşim gazetemizin babası Nezir Çelik´in ikizi merhum Asım Çelik´in birinci ölüm yılı dolayısı ile Doğubayazıt´a geldim.

        Merhum kardeşim Asım Çelik aramızdan ayrılalı tam bir yıl oldu, acımız hiçbir zaman dinmedi ve dinmiyecektir, acımız sonsuza dek devam edecektir, Allah böyle bir acıyı hiç kimseye, ama hiç kimseye vermesin.

       Merhum Asım Çelik için Gültepe köyü taziye evinde kuran okuttuk ve mevlit verdik, bir çok hemşerimiz sağ olsunlar bizi yalınız bırakmadılar, acımızı paylaştılar, omzumuza omuz verdiler.

        DOĞUBAYAZIT´TA DOĞUBAYAZIT

         Doğubayazıt babamın-anamın bizleri doğurduğu insanlığımızın en güzel yerinde dem vurduğumuz güzel yurdumuz Doğubayazıt. Sevdamızın kaldırım taşlarının altıda gizli tutulduğu, sıcak yüreklerin birleştiği ekmeğini, aşını paylaştığı her kesim ile cana, can katan Doğubayazıt´a ve Doğubayazıt´ım..

        Doğubayazıt´ta kaldığım süre eş, dost, akraba gezdim. Doğubayazıt´ı baştan sona taradım. Temeli ne denli sağlıklı olan yüksek binalar, Dr.İsmail Beşikçi caddesi bildiğiniz gibi.

bazen deşmişler, bazen süslemişler. Her zaman ki, gibi her taraf çamur deryası bitmeyen bir yüz karası.

     Binalar göğe yükselmiş, Heybetli Ağrı dağı´nı gölgesinde bırakmış. Alt yapısı bitmemiş Allaha havale edilmiş. Sınır ticareti sizlere malum, insanlar borçlu, işsizlik her kesin derin yarası, cafeler, kahvehanelerin ilk adresi olmuş. AVM´ler bollaşmış, boş adamların volta atma yeri olmuş. Siyasilerin vaatleri Doğubayazıt insanı için hayal umudu olmuş. Doğubayazıt can çekişiyor, yok oluyor kimsenin umursadığı yok.

          Daha evvel geldiğimde azda olsa neşeli insanlar görürdüm, şimdi azda olsa mutlu insanları görmek hayal olmuş. Doğubayazıt tarumar edilmiş. Gültepe köyümüzün karnı deşilmiş, gül´lükle hiçbir eser bırakılmamış.

       En çok ilgimi çekende yağmurlu ve karlı havada Belediyenin çamurlu yolları su ile yıkaması, bunada ilk defa tanık oldum.

     Değişmeyen tek bir şey var oda Belediye binası. Eskimiş, koca binaların içinde gömülmüş kalmış, yani Belediye binası ısrar ediyor, ?ne olur artık yaşlandım beni azat edin? diyor ama dinleyen kim.? Turizm cenneti olan bu bina Doğubayazıt Belediyesine yakışmıyor, aksisini düşünen varsa beri gelsin?

          Güzel işlerde yapılmış, bunların başında yolların ortasındaki elektrik direklerinin etrafında setler yapılmış, bu setlerin etrafında çim dikilmek üzere yapılar oluşmuş. Neon ışıkları içerisinde Doğubayazıt Belediyesi yazıları yazılmış, geceleri Doğubayazıt´a ayrı bir renk katmaktadır.

       Bu vesile ile Doğubayazıt´ta kaldığım süre içerisinde ilgisini alakasını esirgemeyen tüm dost, akraba, arkadaş ve hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım?

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

25.04.2024

  • İMSAK 03:36
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:30